Claudio Ranieri je 13. julja 2015 prevzel Leicester in ga popeljal do največjega uspeha v zgodovini kluba. Stavnice so pred lansko sezono ponujale 5.000 britanskih funtov za enega vloženega v primeru naslova Leicestra. Foto: Reuters
Claudio Ranieri je 13. julja 2015 prevzel Leicester in ga popeljal do največjega uspeha v zgodovini kluba. Stavnice so pred lansko sezono ponujale 5.000 britanskih funtov za enega vloženega v primeru naslova Leicestra. Foto: Reuters
Wayne Rooney
Wayne Rooney ne načrtuje odhoda na Kitajsko. Foto: EPA

13 krogov pred koncem sezone v angleškem prvenstvu je Leicester na 17. mestu z 21 točkami. To je zadnje mesto, ki še zagotavlja obstanek med elito. Prednost pred zadnjeuvrščenim Sunderlandom znaša le dve točki.

V soboto je tretjeligaš Millwall v osmini finala Pokala FA izločil Leicester z 1:0, potem ko so imeli aktualni angleški prvaki skoraj celoten drugi polčas igralca več, zadetek pa so prejeli v 90. minuti.

V sredo je Sevilla premagala Leicester z 2:1 na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov. Andaluzijci so bili vso tekmo boljši tekmec, Jamie Vardy pa je vlil upanje pred povratno tekmo na stadionu King Power čez tri tedne.
"Izidi v tej sezoni so klub spravili na rob izpada iz Premier lige, zato se je vodstvo, čeprav težko, odločilo za menjavo trenerja, ki je boleča, ampak za klub najboljša rešitev," so zapisali v sporočilu za javnost.

65-letni Ranieri, ki je 9. januarja dobil priznanje Fife za najboljšega trenerja v letu 2016, je pred tem vodil številne druge klube, med drugimi Napoli, Fiorentino, Valencio, Atletico Madrid, Chelsea, Juventus, Romo, Inter, Monako, bil pa je tudi selektor Grčije.

Rooney ostaja na Old Traffordu
Wayne Rooney je ovrgel namige, da bo naslednji, ki ga bodo bogati kitajski klubi zvabili v svoje vrste. Napadalec Manchester Uniteda je zatrdil, da se povsem dobro počuti na Old Traffordu in da namerava tam tudi ostati.

Njegovega agenta Paula Stretforda so opazili na Kitajskem. Zdaj je nogometaš sam končal špekulacije. "Vesel sem in počaščen, da se drugi klubi zanimajo zame. A ostajam pri Manchester Unitedu," je v izjavi za javnost sporočil 31-letnik.

Med kitajskimi klubi, ki naj bi pokazali zanimanje zanj, so na Otoku največkrat omenjali Guangzhou Evergrande, Beijing Guoan, Jiangsu Suning in Tianjin Quanjian. Plača pa naj bi po ugibanjih otoških medijev znašala kar milijon dolarjev na teden.

"Upam, da bom še dolgo del te ekipe in da se bomo uspešno borili na vseh frontah. Prav zdaj klub doživlja vznemirljive čase in rad bi bil del tega," je še dodal Rooney, ki ima pogodbo z rdečimi vragi do junija 2018.