Raul Gonzalez je 16 let tresel mreže za madridski Real. Foto: EPA
Raul Gonzalez je 16 let tresel mreže za madridski Real. Foto: EPA
Raul Gonzalez
V letošnji sezoni je Raul sedemkrat zadel za Cosmos. Foto: EPA

Raul se je z nogometnih zelenic poslovil že leta 2014, ko je končal igranje za ekipo Al Sadd iz Katarja, vendar je decembra lani dobil ponudbo Cosmosa iz New Yorka, za katerega sta v preteklosti igrali tudi slovita Pele in Franz Beckenbauer.

"Ko sem decembra lani podpisal pogodbo s Cosmosom, sem dejal, da bom glede na svoje počutje ob koncu sezone ocenil, ali bom igral še eno sezono. Moja odločitev je, da je bilo dovolj in da je čas, da se dokončno poslovim od aktivnega igranja. Trenutno sem popolnoma osredotočen na to, da svojemu klubu pomagam do čim boljšega rezultata v Ligi NASL, v prihodnjih mesecih pa se bom odločil, kaj bo moj naslednji korak v karieri," je poudaril 38-letni zvezdnik.

Ronaldo mu bo kmalu odvzel rekord
Raul je prava ikona madridskega Reala, za katerega je igral vse od leta 1994. V 16 letih igranja za kraljevski klub je osvojil šest naslovov španskega prvaka, štiri španske superpokale, trikrat pa se je veselil tudi naslova v Ligi prvakov. Ko je leta 2010 odšel iz Madrida, je bil s 323 goli najboljši strelec Madridčanov vseh časov, njegov rekord je 30. septembra letos izenačil Cristiano Ronaldo. Po odhodu iz Reala je v 98 tekmah za Schalke dosegel 40 golov in mu leta 2011 pomagal do uvrstitve v polfinale Lige prvakov. Iz Nemčije se je preselil na Arabski polotok k ekipi Al Sadd.

Na 26 tekmah za Cosmos, ki je trenutno tretji v drugi ameriški ligi, brez možnosti, da bi osvojil prvo mesto, je sedemkrat premagal nasprotne vratarje.

"Raul je ena izmed ikon svetovnega nogometa. Ko smo z njim podpisali pogodbo, sem vedel, kaj nam bo prinesel na igrišču, toda njegovo znanje, strast, profesionalnost in predanost so presegali moja pričakovanja," je dejal trener Cosmosa Giovanni Savarese.