Manchester United se od sezone, ki jo je v angleškem prvenstvu končal na petem mestu in ostal brez Lige prvakov, poslavlja s prestižnim pokalom, ki ga je osvojil 12. Foto: EPA
Manchester United se od sezone, ki jo je v angleškem prvenstvu končal na petem mestu in ostal brez Lige prvakov, poslavlja s prestižnim pokalom, ki ga je osvojil 12. Foto: EPA
Jesse Lingard
Jesse Lingard je v 90. minuti zamenjal Juana Mato, nato pa odločil finale. Foto: Reuters
Louis van Gaal
Louis van Gaal je poskrbel za prvo lovoriko Manchestra po letu 2013 in slovesu Alexa Fergusona. Že na začetku prihodnjega tedna naj bi Nizozemca na klopi rdečih vragov zamenjal Portugalec Jose Mourinho. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović
PSG je v finalu francoskega pokala s 4:2 premagal Marseille. Šved Zlatan Ibrahimović je dosegel dva gola in se tako na najboljši mogoči način poslovil od dresa Parižanov. PSG je desetič osvojil pokal. Foto: EPA

Mož odločitve je bil Jesse Lingard, ki je v 111. minuti po akciji Antonia Valencie in izbijanju Damiena Delaneyja žogo z okoli 14 metrov poslal v desni zgornji kot vrat Wayna Hennesseyja. Manchester United je zmagoviti zadetek dosegel z igralcem manj, saj je bil v 105. minuti izključen Chris Smalling.

Orli so pred tem povedli v 78. minuti, ko je Jason Puncheon po akciji iz kota na levi strani s strelom v bližnji kot matiral Davida De Geo. A izenačenje je sledilo že dve minuti pozneje. Wayne Rooney je slalomiral v kazenski prostor, nato podal v sredino, kjer je Marouane Fellaini s prsmi ustavil žogo za Juana Mata, ta pa je nato s strelom po tleh ukanil Hennesseyja.

Vratnici Fellainija in Martiala
Manchester United je bil bliže zmage že v rednem delu, saj sta Marouane Fellaini in Antony Martial stresla okvir vrat. Zasedba Louisa van Gaala, ki se poslavlja od klopi rdečih vragov in prepušča mesto Joseju Mourinhu, je imela žogo več v nogah (67:33), a so Londončani sprožili strel več v okvir vrat (6:5).

ANGLEŠKI POKAL FA

FINALE, London, Wembley

Crystal Palace - MANCHESTER UNITED
* 1:2 (0:0)
88.619; Puncheon 78.; Mata 81., Lingard 111.
: Smalling 105./Manchester United

* - po podaljšku

Crystal Palace: Hennessey, Ward, Dann , (90./Mariappa), Souare, Delaney , Cabaye (72./Puncheon), Bolasie, Zaha, Jedinak, McArthur , Wickham (86./Gayle).

Manchester United: De Gea, Rojo (66./Darmian), Smalling , Blind, Valencia, Mata (90./Lingard ), Martial, Rooney , Carrick, Fellaini , Rashford (72./Young).

* - po podaljšku

Sodnik: Mark Clattenburg


FRANCOSKI POKAL

FINALE, St. Denis

Marseille - PARIS SG 2:4 (1:1)
Thauvine 12., Batshuayi 87.; Matuidi 2., Ibrahimović 47./11-m, 82., Cavani 57.

Marseille: Mandanda, Manquillo, N'Kolou, Rekik, Mendy , Diarra, Isla, Barrada (70./Dja Djedje), Thauvin, Fletcher (60./Cabella), Batshuayi.

PSG: Sirigu, Silva, Marquinhos, Maxwell, Aurier, Stambouli (75./Luiz), Matuidi, Rabiot, Cavani (76./Moura), Ibrahimović (89./Kurzawa).

Sodnik: Clement Turpin