Jürgen Klopp je z  Borussio pred enim  izmed največjih izzivov v karieri - v Dortmund prihaja Real. Foto: EPA
Jürgen Klopp je z Borussio pred enim izmed največjih izzivov v karieri - v Dortmund prihaja Real. Foto: EPA
Manchester City
Torkov trening Manchester Cityja na domačem stadionu. Foto: EPA
Lukas Podolski in Arsene Wenger
Arsenal bo v skupini B branil prvo mesto proti Schalkeju. Topničarji so v soboto presenetljivo izgubili v Norwichu (1:0), po tekmi pa so se morali soočiti tudi s kritikami okoljevarstvenikov, ker so se na gostovanje odpravili z letalom. Polet je trajal samo 14 minut. Trener Arsene Wenger (na fotografiji z Lukasom Podolskim) je pojasnil, da vlaka, s katerim po navadi opravijo takšno pot, niso imeli na voljo, z avtobusom pa bi lahko obstali v gneči. Foto: EPA

Trener Jose Mourinho približno tri mesece ne bo mogel računati na Marcela, ki si je zlomil kost v stopalu. Na reprezentančnih tekmah so se poškodovali še Sami Khedira, Alvaro Arbeloa in Fabio Coentrao. Še najboljše novice ima za "stratega" Madridčanov Khedira, ki se je v nedeljo vrnil na trening.
Karanka zadovoljen z obrambo
Ob sobotni zmagi z 2:0 nad Celto je na položaju levega bočnega branilca igral Michael Essien, Sergio Ramos se je preselil na desno stran, ob Pepeju pa je kot osrednji branilec stal neizkušeni najstnik Raphael Varane. "Vsi so igrali zelo dobro. Celta je imela samo eno priložnost z glavo, naša obramba je nekajkrat odlično posredovala," je povedal Mourinhov pomočnik Aitor Karanka.
Cristiano Ronaldo je s tekme odšel z brazgotino na kolenu, a bo v Dortmundu, kot kaže, vseeno lahko pomagal. Real je na 23 tekmah v Nemčiji do zdaj zmagal samo enkrat!

Dortmundčani po porazu še bolj nabrušeni
Borussia je v Ligi prvakov nazadnje pokazala odlično predstavo v Manchestru, kjer je City na 1:1 izenačil šele v zadnjih minutah tekme, je pa v soboto doma izgubila porurski derbi proti Schalkeju (1:2). "Nismo igrali dobro, zdaj pa tega ne moremo več spremeniti. A tekma proti Realu za nas ostaja izjemen izziv," pravi trener črno-rumenih Jürgen Klopp.
V ekipo naj bi se vrnila Marcel Schmelzer in Ilkay Gündogan, ki v soboto nista mogla pomagati, prav tako Mario Götze. Njegovo kreativnost je Borussia še kako pogrešala. Klopp je tekmo začel s sistemom 3-5-2, po 25 minutah pa nadaljeval s 4-4-2, ki ga bo verjetno uporabil tudi proti Realu. "Pokazali bomo povsem drug obraz kot v soboto," je prepričan branilec Mats Hummels.

Bo Mancinija znova rešil Džeko?
Na drugi tekmi skupine D bo Manchester City gostil Ajax. Gostitelji so na prvih dveh srečanjih osvojili samo točko in si ne smejo privoščiti novega spodrsljaja, če želijo še upati na preboj v osmino finala, brez katere so ostali že lani. V soboto je City v Premier league z 1:2 slavil na gostovanju pri West Bromwichu. V 80. in 90. minuti je za preobrat dva zadetka dosegel rezervist Edin Džeko. Reprezentant BiH-a se je v tej sezoni že šestkrat vpisal med strelce, čeprav je samo tri tekme začel v prvi enajsterici. Mario Balotelli je na drugi strani zadel zgolj enkrat.
City je do zdaj igral samo proti enemu moštvu iz Nizozemske, Twente je premagal v vseh treh poskusih. Angleži upajo, da jim bo po poškodbi kite v podkolenskem zgibu lahko pomagal tudi David Silva. Mlado moštvo Ajaxa ni v blesteči formi, saj je v domačem prvenstvu dvakrat samo remiziralo po vodstvu proti moštvom s sredine lestvice.
Liga prvakov, 3. krog, sreda ob 20.45
Skupina A:
DINAMO ZAGREB - PARIS SG
PORTO - DINAMO KIJEV

Lestvica:
PORTO 2 2 0 0 3:0 6 PARIS SG 2 1 0 1 4:2 3 DINAMO KIJEV 2 1 0 1 3:4 3 DINAMO ZAGREB 2 0 0 2 0:4 0


Skupina B:

MONTPELLIER - OLYMPIACOS
ARSENAL - SCHALKE

Lestvica:
ARSENAL 2 2 0 0 5:2 6 SCHALKE 2 1 1 0 4:3 4 MONTPELLIER 2 0 1 1 3:4 1 OLYMPIACOS 2 0 0 2 2:5 0


Skupina C:

ZENIT - ANDERLECHT (ob 18.00)
MALAGA - MILAN

Lestvica:
MALAGA 2 2 0 0 6:0 6 MILAN 2 1 1 0 3:2 4 ANDERLECHT 2 0 1 1 0:3 1 ZENIT 2 0 0 2 2:6 0


Skupina D:

BORUSSIA (D) - REAL MADRID

Verjetni postavi:

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Lukasz Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer; Kehl, Gündogan, Bender, Reus, Götze; Lewandowski.

Real Madrid: Casillas; Ramos, Pepe, Varane, Essien; Xabi Alonso, Khedira; Di Maria, Özil, Ronaldo; Benzema.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)

MANCHESTER CITY - AJAX

Lestvica:
REAL MADRID 2 2 0 0 7:3 6 BORUSSIA DORTMUND 2 1 1 0 2:1 4 MANCHESTER CITY 2 0 1 1 3:4 1 AJAX AMSTERDAM 2 0 0 2 1:5 0