Levan Kobiašvili bo lahko igral šele v spomladanskem delu druge nemške lige. Foto: EPA
Levan Kobiašvili bo lahko igral šele v spomladanskem delu druge nemške lige. Foto: EPA

Povratna tekma dodatnih kvalifikacij za Bundesligo med Fortuno in Hertho 15. maja v Düsseldofu (2:2) je dvignila ogromno prahu. Gledalci so v sodnikovem podaljšku vdrli na stadion, igralci so morali v garderobe, zadnji dve minuti pa sta bili odigrani na meji regularnosti. Berlinčani, ki so izpadli v drugo ligo, so zahtevali ponovitev srečanja, a bili že na dveh ravneh zavrnjeni.

Kazen je že sprejel
Gruzijec Kobiašvili je priznal, da je po koncu tekme v notranjosti stadiona udaril sodnika Starka, in dobil največjo kazen v zgodovini nemškega prvenstva. Za rekorderja med tujci v Bundesligi (336 tekem) je bila najprej predlagana celo kazen enega leta neigranja, a je bila olajševalna okoliščina, da je Kobašvili dejanje priznal. Kazen do 31. decembra 2012 je že sprejel in se ne bo pritožil.

Še trije igralci kaznovani
Vratar Thomas Kraft in Andre Mijatović sta bila zaradi žaljenja sodnika kaznovana s tremi tekmami neigranja v drugi ligi. Branilec Christian Lell ne bo smel igrati na šestih tekmah, ker je pljunil nogometaša Fortune Assanija Lukimyo - Mulongotija.