Jeremy Mathieu je takole odšepal z zelenice. Foto: Reuters
Jeremy Mathieu je takole odšepal z zelenice. Foto: Reuters
Rob Elliot
Rob Elliot bo zaradi poškodbe izpustil evropsko prvenstvo v Franciji. Foto: Reuters

Kot je v sredo sporočil katalonski nogometni klub, si je Mathieu na torkovi tekmi med Francijo in Rusijo poškodoval meniskus desnega kolena in bo moral na operacijo. Resnost poškodbe je razkril šele podrobnejši zdravniški pregled, je sporočila Barcelona.

Nogometaš je na tekmi z Rusijo v Parizu, ki so jo Francozi dobili s 4:2, igral le osem minut, v igro je vstopil v drugem polčasu, potem pa kmalu odšepal z igrišča. Mathieuja bodo operirali v četrtek, tako da bo zanesljivo moral izpusti sobotni clasico proti Realu, za zdaj pa še ni jasno, kako dolgo bo trajalo okrevanje oziroma ali bo pravočasno pripravljen za nastop za Francijo na junijskem domačem evropskem prvenstvu.

Irska brez vratarja Elliota
Prijateljske tekme so zahtevale svoj davek tudi v irski reprezentanci. Na bližnjem Euru 2016 bo Irska igrala brez vratarja Roba Elliota, ki se je poškodoval v torek na obračunu s Slovaško. Novico o težji poškodbi je prvi sporočil njegov klub Newcastle United, zdaj pa je že jasno, da bo poškodba križne vezi predčasno končala sezono vratarja in s tem tudi upe na nastop na Euru 2016. "Zgodilo se je v hipu. Pognal sem se za žogo, kot tolikokrat na treningu, a sem začutil bolečino. Takoj sem se zagrabil za koleno, vedel sem, da ne bo dobro," je dejal vratar, ki je še posebej obžaloval, da ne bo mogel igrati na EP-ju: "Ko so mi povedali, da so poškodovane kolenske vezi, sem začutil solze v očeh. Preveč čustveno je bilo, ko sem pomislil, da je to konec sezone in konec sanj o nastopu za Irsko."