Romelu Lukaku je odločil srečanje na Goodison Parku. Foto: Reuters
Romelu Lukaku je odločil srečanje na Goodison Parku. Foto: Reuters
Jordon Ibe
20-letni Jordon Ibe se veseli edinega zadetka na tekmi. Foto: Reuters

City je tekmo začel precej bolje, bil je nevarnejši, a povedli so gostitelji. Willy Caballero je ubranil strel Rossa Barkleyja, žogo pa je v mrežo pospravil Ramiro Funes Mori.

V nadaljevanju so uspeli gostje izid poravnati prek Jesusa Navasa po izvrstno izvedenem protinapadu, v katerem sta sodelovala še Fernandinho in Sergio Aguero, a je Everton hip zatem znova povedel. Med strelce se je z zadetkom z glavo vpisal Romelu Lukaku. To je bil zanj že 12. gol na zadnjih 12 tekmah Evertona v vseh tekmovanjih. Do konca srečanja je želela ekipa iz Manchestra znova izenačiti, a se izid ni več spremenil.

Ibe Liverpoolov junak v Stoku
Nogometaši Liverpoola so napravili velik korak proti uvrstitvi v finale angleškega ligaškega pokala, saj so na prvi polfinalni tekmi v gosteh premagali Stoke City z 0:1. Edini strelec je bil v 37. minuti po protinapadu Jordon Ibe, ki je na zelenico vstopil v 18. minuti namesto poškodovanega Coutinha. V akciji za zadetek sta sodelovala še Adam Lallana in Joe Allen. Deset minut pred koncem prvega polčasa je moral igrišče predčasno zapustiti tudi Dejan Lovren.

Liverpool je zelo dobro začel tekmo na stadionu Britannia in intenzivno napadal, ob koncu prvega polčasa pa je imel dve priložnosti tudi Stoke oziroma Marko Arnautović in Glen Johnson. V drugem delu so gostitelji, ki so v tej sezoni doma že spravili na kolena Chelsea, Manchester City in Manchester United, pritisnili in lovili izenačenje, a si niso ustvarili veliko priložnosti.


Angleški ligaški pokal

Polfinale, prvi tekmi
STOKE CITY - LIVERPOOL 0:1 (0:1)
Ibe 37.
EVERTON - MANCHESTER CITY 2:1 (1:0)
Mori 45., Lukaku 78.; Navas 76.
Povratni tekmi bosta 26. in 27. januarja.