Takole jo je v dvoboju z Mitchellom Langerakom skupil Robert Lewandowski. Foto: Reuters
Takole jo je v dvoboju z Mitchellom Langerakom skupil Robert Lewandowski. Foto: Reuters

Borussia je Bavarce izločila po izvajanju enajstmetrovk. Redni del se je končal z 1:1, v podaljšku pa sta mreži obmirovali. Robben se je prav na derbiju z Dortmundčani vrnil po pettedenski odsotnosti, na igrišču pa je bil le 16 minut. Na igrišče je vstopil v 68. minuti, ko je zamenjal Thiaga, že 16 minut pozneje pa je zaradi poškodbe mečne mišice moral mesto na zelenici prepustiti Mariu Götzeju. Jasno je, da bo okrevanje daljše, kot pa bo trajala letošnja sezona.

Lewandowski, ki je v 30. minuti popeljal Bayern v vodstvo, jo je skupil v dvoboju z vratarjem Mitchellom Langerakom, ki je skušal izbiti žogo, ob tem pa s pestmi v obraz zadel poljskega napadalca. Lewandowski, ki se je v München preseli prav iz Dortmunda, je bil po tekmi prepeljan v bolnišnico. Ima zlomljeno čeljust in nos, dobil pa je lažji pretres možganov. Koliko časa bo odsoten Poljak, še ni znano.

Bayern, ki je že osvojil Bundesligo, ostaja v igri še v Ligi prvakov. V polfinalu se bo v velikem obračunu Pep Guardiola pomeril z Barcelono, kjer je odraščal, jo izjemno uspešno vodil ter bil predtem tudi njen kapetan. Katalonski strokovnjak upa, da bo proti Barci lahko računal že na Francka Riberyja, ki uspešno okreva, prav tako pa je bila uspešna sanacija nekdanjega nogometaša Barcelone Thiaga, ki igra vse bolje.