Predsednik Florentino Perez in mama Dolores Aveiro sta bila navzoča na podpisu pogodbe v klubskih prostorih. Foto: Reuters
Predsednik Florentino Perez in mama Dolores Aveiro sta bila navzoča na podpisu pogodbe v klubskih prostorih. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Ronaldo je bil zelo dobre volje, saj mu gre res vse po načrtih. Real je tudi v vodstvu v španskem prvenstvu. Foto: Reuters

31-letni portugalski zvezdnik je ob podpisu nove petletne pogodbe z madridskim Realom poudaril, da podaljšanje sodelovanja ni zadnje v karieri. Igrati namerava še deset let.

"Najbolj se veselim let, ki so še pred menoj in v katerih bom lahko igral. Pred menoj jih je vsaj še deset," je po podpisu pogodbe, za katero je poudaril, da je predzadnja v karieri, dejal Ronaldo.

Vodstvo kraljevega kluba bi najraje videlo, da bi bila tudi zadnja pogodba sklenjena z njimi. "S to pogodbo so se mi izpolnile sanje. A videli bomo, kaj bo prinesla prihodnost. Nikoli ne veš, seveda bi rad končal tukaj. Je pa to moja predzadnja pogodba."

Pika na i na sanjsko leto
Leto 2016 je bilo za Ronalda sanjsko. 28. maja je v Milanu z Realom drugič v treh letih dvignil prestižni pokal za zmago v Ligi prvakov, 10. julija pa je postal še evropski prvak s Portugalsko.

"Podpis pogodbe z Realom je le še uresničitev sanj. Osvojil sem Ligo prvakov, osvojil sem evropsko prvenstvo, to je res sanjsko leto," je bil zadovoljen Ronaldo.

Letna plača več kot 20 milijonov evrov
Po neuradnih podatkih španskih medijev bo nova pogodba vsaj tako bogata, kot je bila dozdajšnja, zelo verjetno še malce boljša. Ronaldo bo še presegel 20 milijonov evrov neto letne plače.

Ronaldo je leta 2009 iz Manchester Uniteda prestopil k Realu. Dvakrat se je veselil zmage v Ligi prvakov (2014 in 2016), enkrat pa tudi špansko prvenstvo (2012). Na 359 tekmah v dresu kraljevega kluba je dosegel 372 golov.

Vodstvo Reala želi zadržati nosilce igre tudi v prihodnjih letih. Nemec Toni Kroos in Valižan Gareth Bale sta podaljšala do leta 2022, Hrvat Luka Modrić pa do 2020.