Cristiano Ronaldo je prepričan, da lahko na tako vrhunski ravni igra še 5 ali 6 let. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je prepričan, da lahko na tako vrhunski ravni igra še 5 ali 6 let. Foto: EPA

Napadalec madridskega Reala je v daljšem intervjuju za BBC, ki bo objavljen v soboto, tako razmišljal o številnih temah, tudi o večnem primerjanju z Lionelom Messijem: "To je stvar mnenj in jaz spoštujem mnenja. Morda vi mislite, da je Messi boljši od mene, a jaz mislim, da sem jaz boljši. Tako preprosto je to."

Ne zanima ga mnenje drugih
Ronaldo je v svoji karieri dal 504 zadetke, posebej plodovit pa je v dresu madridskega Reala, saj je na 314 tekmah zabil 326 golov, s čimer je že klubski rekorder. "Težko bi bilo še bolj napredovati. Rad bi samo ostal na tej ravni, saj mislim, da je to najtežje v karieri igralca. V svoji glavi vem, da sem vedno najboljši. Ne zanima me, kaj menijo drugi. V svoji glavi vem, da sem najboljši. Ne le v letošnji sezoni, vedno sem najboljši."

Rdeče vrage še čaka nekaj dela
30-letnik se je razgovoril tudi v stanju v angleškem nogometu. Na vprašanje, ali je žalosten, ker njegov nekdanji klub Manchester United ni na tako visoki ravni, kot je bil v njegovih časih, je pritrdil: "To je zame težko, saj je to klub, ki ga imam rad. Seveda si želim, da bi bil United boljši. Tako kot si to želim za Sporting, ki je bil moj prvi profesionalni klub. United igra letos bolje, a ga čaka še delo, da se vrne na raven izpred šestih, sedmih let."

Mourinhu in Chelseaju želi le najboljše
V Angliji je tudi njegov nekdanji trener Jose Mourinho, ki pa se letos muči na klopi Chelseaja. "Nisem presenečen, saj se v nogometu res lahko zgodi vse. Z njim sem delal, zato poznam njegove sposobnosti. Vem, da ni v težkem položaju le on, ampak celoten klub. Kot Portugalec si želim, da smo vsi Portugalci vedno v vrhu. Zato mu želim, da bo prebrodil krizo in zadovoljil Chelseajeve navijače, saj si to zaslužijo."