Svetovno nogometno prvenstvo v Katarju buri duhove. Foto: EPA
Svetovno nogometno prvenstvo v Katarju buri duhove. Foto: EPA

Zaradi vročine v Katarju junija in julija se razmišlja o organizaciji prvenstva pozimi, a Rummenigge pravi, da njegova zveza in 204 klubi v njej ne bodo žrtve morebitne napačne odločitve.

"Če so želje po selitvi na različnih straneh, kot so Fifa, Fifpro ali Uefa, dovolj velike, se lahko o tem pogovarjamo. A samo pod pogojem, da zimski SP ne bo škodil evropskemu nogometu," je dejal na srečanju športnih poslovnežev v Londonu. "Če bomo prvenstvo preselili z julija na november, bo to zanesljivo vplivalo na naše poslovanje in na tekmovalni koledar. Na koncu pa bodo račun plačali klubi. Tega pa nočemo," je odločen Rummenigge.


Predsednik Fife Sepp Blatter naj bi v boju za svoj peti predsedniški mandat dobil še enega protikandidata. To je Čilenec Harold Mayne-Nicholls, trenutno predsednik tehnične komisije zveze. Volitve bodo maja 2015. Zmagovalec mora za izvolitev dobiti podporo 105 od 209 držav.

Zamik tudi zimskih olimpijskih iger 2022?
Na tem srečanju je padla tudi zanimiva odločitev, in sicer da bi zaradi morebitnega prestavljenega svetovnega prvenstva ustrezno premaknili tudi zimske olimpijske igre, ki so na sporedu prav takrat. "Brez podcenjevanja, ampak svetovno prvenstvo je eden od dveh največjih športnih dogodkov na svetu ob poletnih olimpijskih igrah. Zimske igre niso v tej ligi, čeprav so seveda pomemben del športa. In če premikate nogometni SP iz njegovega naravnega časovnega okvira, potem ni nemogoče premikati tudi zimskih olimpijskih iger," je razmišljal podpredsednik združenja Italijan Umberto Gandini.