Vedran Runje je ostro kritiziral zastareli stadion Maksimir. Foto: EPA
Vedran Runje je ostro kritiziral zastareli stadion Maksimir. Foto: EPA

37-letni Runje je med letoma 2006 in 2011 na 22 tekmah branil vrata hrvaške izbrane vrste. Večji del klubske kariere je preživel pri Standardu iz Liega (1998-2001 in 2004-06).

Pred petkovim izjemno pomembnim obračunom skupine A med Hrvaško in Belgijo na Maksimirju je Runje ogorčen nad stadionom v Zagrebu. "Pritisk bo na strani Hrvaške, ki mora zmagati. Vsekakor ne bo lahko, saj ima Belgija izjemne napadalce. Naš velik adut je Luka Modrić, ki vedno lahko naredi ključno potezo. Maksimir je eden najgrših stadionov na svetu. Ni vreden reprezentance, kakršna je Hrvaška," je poudaril Runje.

Hrvati so zbrali 17 točk in vse kaže, da bodo novembra igrali v dodatnih kvalifikacijah. Belgiji v Zagrebu zadostuje že točka za preboj na svetovno prvenstvo v Braziliji. "Na seznamu vidim imena igralcev, ki v svojih klubih ne igrajo. Včasih je bilo igrati za reprezentanco čast, zdaj pa to izpade kot darilo. Ko gre dobro, ima trener svoje zasluge, ko ne gre, pa je jasno, da tudi on nosi svojo odgovornost," je bil do dela selektorja Igorja Štimca kritičen Runje, ki je profesionalno kariero začel pri splitskem Hajduku leta 1996.