Mohamed Salah je 26. novembra Baslu zagotovil zmago nad Chelseajem z 1:0. Foto: EPA
Mohamed Salah je 26. novembra Baslu zagotovil zmago nad Chelseajem z 1:0. Foto: EPA

21-letni Egipčan je v skupinskem delu Lige prvakov blestel ob dveh zmagah Basla nad Chelseajem v skupini E. Septembra je na Stamford Bridgeu izenačil na 1:1, švicarski prvaki so nato celo zmagali z 2:1. Novembrsko tekmo pa je odločil z zadetkom v 87. minuti.

Britanski mediji poročajo, da naj bi modri zanj odšteli 13,5 milijona evrov. Zanj sta se zanimala tudi Liverpool in Tottenham. Postal je najdražji nogometaš v zgodovini Basla, saj je njegov prestop prekosil odhod Xherada Shaqirija v Bayern.

Salah je že druga okrepitev Chelseaja v januarskem prestopnem roku, saj se je pred tednom dni na Stamford Bridge preselil tudi srbski vezist Nemanja Matić.
Vse več poškodovanih pri Liverpoolu
Trener Liverpoola Brendan Rodgers je v vse večjih težavah, saj je skoraj celotna obrambna vrsta poškodovana. Glen Johnson je obnovil poškodbo gležnja, ni še znano, koliko časa bo odsoten. Lucas Leiva ima težave s kolenom, vrnil naj bi se 15. marca. Daniel Agger bo manjkal, tudi Mamadou Sakho ne bo igral na sobotni tekmi Pokala FA proti Bournemouthu.