Mohamed Salah je v izjemni formi. V nedeljo je pokopal Inter na San Siru (0:1), prejšnji teden je zadel tudi proti Tottenhamu v Evropski ligi (2:0). Foto: EPA
Mohamed Salah je v izjemni formi. V nedeljo je pokopal Inter na San Siru (0:1), prejšnji teden je zadel tudi proti Tottenhamu v Evropski ligi (2:0). Foto: EPA

Stara dama, ki ima veliko prednost v italijanskem prvenstvu, je sredi napornega ritma tekem, trener Massimiliano Allegri je nekaterim nosilcem igre namenil počitek. V vratih je stal Marco Storari, na klopi je sedel Gianluigi Buffon. Manjkal je tudi poškodovani Andrea Pirlo. Pri gostih je Jasmin Kurtić igral vso tekmo, Josip Iličić pa je v 63. minuti zamenjal Maria Gomeza.

Nebeški skok Llorenteja
Gostitelji so začeli odločno, že v 2. minuti je Arturo Vidal za las meril mimo vrat. V 11. minuti je Salah, ki v Firencah igra kot posojeni igralec Chelseaja, ušel Leonardu Bonucciju, nato pa z izjemnim strelom z levico matiral Storarija. Stara dama se je hitro pobrala, v 24. minuti je Simone Pepe poslal lep predložek pred vrata, kjer je Fernando Llorente žogo z glavo od vratnice poslal v mrežo. Fiorentina je bila zelo nevarna tudi v nadaljevanju prvega dela, ko je Jose Maria Basanta v 32. minuti z glavo iz bližine meril v zunanji del vratnice, ko se je že zdelo, da ne more zgrešiti.

Velika napaka Marchisia
Na začetku drugega dela je Storari odlično posredoval po strelu Micaha Richardsa. Obramba Juventusa je bila znova zmedena v 56. minuti, ko je po veliki napaki Claudia Marchisia znova zadel sijajni Salah. Vincenzo Montella je nato zaprl igro, Gomez in Salah sta zapustila igro, poleg Iličića je vstopil še Alessandro Diamanti. V 71. minuti je prav Iličić streljal mimo vrat, najlepšo priložnost za izenačenje pa je zapravil rezervist Roberto Pereyra deset minut pred koncem. To je bil prvi poraz Juventusa letos, v Serie A je klonil le jeseni v Genovi.

V sredo sta na rimskem Olimpicu Lazio in Napoli remizirala (1:1). Povratni tekmi bosta 7. in 8. aprila.

Italijanski pokal, polfinale, prvi tekmi:
LAZIO - NAPOLI 1:1 (1:0)
Klose 33.; Gabbiadini 58.

Lazio: Berisha, Basta, de Vrij, Mauricio, Radu, Cataldi, Biglia, Parolo, Candreva (73./B. Keita), Klose (81./Perea), Felipe Anderson.

Napoli: Andujar, Mesto, Raul Albiol, Britos (77./K. Koulibaly), Ghoulam, Inler, David Lopez, Mertens, De Guzman (81./Hamšik), Gabbiadini (73./Callejon), Higuain.

Sodnik: Antonio Damato




JUVENTUS - FIORENTINA 1:2 (1:1)
Llorente 24.; Salah 11., 56.

Juventus: Storari; Caceres, Bonucci, Ogbonna, Padoin, Vidal, Marchisio, Pogba, Pepe (73./Pereyra), Llorente (59./Morata), Coman (37./Tevez).

Fiorentina: Neto, Richards, Gonzalo, Basanta, Alonso, Fernandez, Badelj (78./Aquilani), Kurtić, Joaquin, Gomez (63./Iličić), Salah (74./Diamanti).

Sodnik: Paolo Valeri

Povratni tekmi bosta 7. in 8. aprila.