Matthias Sammer po šestih letih zapušča Nemško nogometno zvezo in se seli k Bayernu. Foto: EPA
Matthias Sammer po šestih letih zapušča Nemško nogometno zvezo in se seli k Bayernu. Foto: EPA

39-letni Nerlinger je imel že dalj časa drugačne poglede na razvoj kluba, zato z vodstvom ni podaljšal sodelovanja, ki ga je začel leta 2009. "V imenu kluba se želim Christianu Nerlingerju zahvaliti za njegovo delo zadnja štiri leta v Bayernu. Upam, da bomo še naprej ostali v dobrih odnosih," je dejal predsednik Bayerna Uli Hoeness.

Izjemna igralska kariera
44-letni Sammer se bo medijem predstavil na novinarski konferenci v torek ob 17.00. Sammer je bil leta 1996 izbran za najboljšega nogometaša v Evropi. Za nemško izbrano vrsto je odigral 51 tekem in se veselil naslova evropskega prvaka leta 1996 v Angliji, 23 tekem pa je odigral tudi za Nemško demokratično republiko. Igral je Dynamo Dresden, Stuttgart, Inter in dortmundsko Borussio.

Na klopi Borussie do naslova
Leta 2000 je postal trener v Dortmundu, najprej kot pomočnik legendarnega Uda Latteka. Leta 2002 je bil glavni trener ob osvojitvi naslova leta 2002. Do leta 2004 je ostal v Porurju, pri Stuttgartu se nato ni izkazal, zadnjih šestih sezon pa je deloval kot športni direktor v Nemški nogometni zvezi.

Bavarci že dve leti brez lovorike
Danes zjutraj je Sammer poklical predsednika Nemške nogometne zveze Wolfganga Niersbacha in ga prosil za prekinitev pogodbe, ki bi potekla šele 2016. Niersbach se je strinjal, čeprav zelo težkega srca. Sammer je opravil sijajno delo predvsem pri organizaciji mlajših selekcij.
Bayern je v zadnjih dveh letih ostal brez lovorike, v pretekli sezoni je zasedel tri druga mesta, še posebej boleč je bil poraz v finalu Lige prvakov proti Chelseaju na Allianz Areni po streljanju enajstmetrovk.