Guido Burgstaller je Schalke popeljal v polfinale. Foto: Reuters
Guido Burgstaller je Schalke popeljal v polfinale. Foto: Reuters
Veliko veselje na Veltins Areni po koncu srečanja. V polfinalu si modri znova želijo igrati doma, a radi bi se izognili Bayernu. Foto: Reuters
Arjen Robben je po novi zmagi pohvalil delo Juppa Heynckesa. 72-letni strokovnjak je preporodil Bavarce. "Po menjavi trenerja se je v našem klubu vse obrnilo na bolje. Niti slučajno ne bomo prvenstva jemali z levo roko, saj naš trener točno ve, kako nas motivirati. Moramo ujeti pravi ritem za težke tekme v Ligi prvakov. Že čez dva tedna nas čaka neugodni Bešiktaš," je pojasnil 34-letni Robben, ki si želi podaljšati pogodbo. Foto: Reuters

V Nemčiji je prvenstvo odločeno že nekaj časa, Bayern ima ogromno prednost pred tekmeci, boj za pokalno lovoriko pa je vedno napet, saj so na eni tekmi mogoča tudi velika presenečenja.

Pred 50.642 gledalci na Veltins Areni je Schalke hitro prišel do zadetka. Marko Pjaca, ki ga je Juventus posodil Porurcem, je lepo zaposlil Burgstallerja, ki je z desne strani prodrl v kazenski prostor. Dvakrat je mojstrsko preigral Jeffreyja Brumo in z desno nogo matiral vratarja Koena Casteelsa.

Najlepšo priložnost za Wolfsburg je zapravil Yunus Malli, ko je v 25. minuti z 18 metrov stresel prečko. Tudi v drugem polčasu so imeli gostje pobudo, a Danielu Didaviju pet minut pred koncem z glavo ni uspelo izenačiti, z golove črte je žogo odbil Leon Goretzka.

Nova visoka zmaga Bayerna
Bayern se je v torek že devetič zapored uvrstil v polfinale. Vodilna ekipa tretje lige Paderborn je bila nemočna (0:6). Kingsley Coman je načel mrežo gostiteljev iz bližine v 19. minuti, nato pa je podal do Roberta Lewandowskega, ki je šest minut zatem povišal na 0:2. Joshua Kimmich je še pred odmorom razblinil vse upe Paderborna.

Na začetku drugega polčasa je Corentin Tolisso zadel z glavo po podaji iz kota, Arjen Robben pa je v zadnjih petih minutah zadel dvakrat.

Leverkusen tri tedne brez kapetana Benderja
Zelo napeto je bilo v Leverkusnu, kjer je Bayer izločil Werder s 4:2, potem ko so Bremenčani že po osmih minutah vodili z 2:0. Julian Brandt je z dvema zadetkoma izsilil podaljšek. V 111. minuti je zadel Karim Bellarabi, končni izid pa je postavil Kai Havertz dve minuti pred koncem dodatnih 30 minut.

Farmacevti bodo naslednje tri tedne igrali brez kapetana in nemškega reprezentanta Larsa Benderja, ki si je poškodoval dimlje. V Bundesligi je Bayer na drugem mestu, pred njim je le Bayern. Izbranci Heika Herrlicha so na zadnjih 19 tekmah v vseh tekmovanjih doživeli le en poraz.

28-letni Bender je za nemško reprezentanco odigral 19 tekem, v tej sezoni pa je za Bayer zbral 15 ligaških tekem. Zaradi poškodbe bo izpustil obračune proti Herthi iz Berlina, Hamburgu in Schalkeju.

Žreb polfinalnih parov bo v nedeljo. Tekmi bosta 17. in 18. aprila.

Četrtfinale:
Paderborn - BAYERN 0:6 (0:3)
Coman 19., Lewandowski 25., Kimmich 42., Tolisso 55., Robben 86., 88.

Paderborn: Ratajczak, Boeder, Schonlau, Strohdiek, Herzenbruch, Krausse, Wassey (46./Tietz), Zolinski, Ritter (74./Klement), Antwi-Adjej (66./Bertels), Michel.

Bayern: Ulreich, Kimmich, Süle, Hummels, Alaba, Vidal, Müller (32./Tolisso), James Rodriguez (67./Rudy), Robben, Coman (81./Ribery), Lewandowski.

Sodnik: Markus Schmidt




BAYER LEVERKUSEN - Werder * 4:2 (2:2, 1:2)
Brandt 31., 55., Bellarabi 111., Havertz 118.; Kruse 4./11-m, Johansson 8.
* - po podaljšku

EINTRACHT FRANKFURT - Mainz 3:0 (1:0)
Rebić 17., Hack 53./ag, Mascarell 62.
RK: Latza 82./Mainz

SCHALKE - Wolfsburg 1:0 (1:0)
Burgstaller 10.

Schalke: Fährmann, Kehrer, Naldo, Nastasić, Schöpf, Meyer, Oczipka, Goretzka, Harit (93./Caligiuri), Burgstaller, Pjaca (76./Teuchert).

Wolfsburg: Casteels, Jung, Bruma, Knoche, Tisserand (61./William), Guilavogui (80./Osimhen), Arnold, Gerhardt (71./Didavi), Malli, Mehmedi, Origi.

Sodnik: Christian Dingert


Polfinale bo 17. in 18. aprila.