Enner Valencia se je izkazal na svetovnem prvenstvu, dosegel je vse tri gole za Ekvador, ki pa je vseeno ostal brez osmine finala. Foto: Reuters
Enner Valencia se je izkazal na svetovnem prvenstvu, dosegel je vse tri gole za Ekvador, ki pa je vseeno ostal brez osmine finala. Foto: Reuters
Daryl Janmaat
Daryl Janmaat se je izkazal na svetovnem prvenstvu, kjer je z Nizozemci osvojil tretje mesto. Foto: EPA
Rio Ferdinand
Rio Ferdinand je od leta 2002 odigral kar 455 tekem za Manchester United. Foto: EPA
Živahna nogometna tržnica

24-letni napadalec je podpisal za pet sezon. Zgodba o selitvi Valencie na Otok ima sicer še eno birokratsko oviro, saj mora ekvadorski nogometaš najprej pridobiti britansko delovno dovoljenje.

Višine vrednosti prestopa in plače nogometaša v klubu, ki bo od leta 2016 domoval na londonskem olimpijskem stadionu, niso razkrili. Otoški mediji pa ugibajo, da bo vrednost tega prestopa zelo blizu rekordni v tem klubu, ko so lani za Andyja Carrolla odšteli 18 milijonov evrov.

Pred selitvijo k lani 13. ekipi angleške Premier lige je bil Valencia član mehiškega kluba Pachuca, kamor je prišel iz domačega Emeleca.
Debuchy okrepil obrambo topničarjev
Francoski branilec Mathieu Debuchy se iz Newcastla seli k Arsenalu. 28-letni francoski reprezentant je za "srake" odigral 46 tekem v letu in pol in dosegel en zadetek.
"Zelo sem srečen, da bom lahko igral za tako velik klub, veselim se sodelovanja z Arsenom Wengerjem. Upam, da bomo še nadgradili lanski uspeh v Pokalu FA. Velik izziv bo tudi igranje v Ligi prvakov," je pojasnil Debuchy, ki je med letoma 2003 in 2013 odigral kar 258 tekem za Lille.
Janmaat v Newcastlu
Newcastle je hitro našel zamenjavo za Debuchyja. Na St. James Parku bo v prihodnji sezoni igral Daryl Janmaat. 24-letni nizozemski branilec je odigral pet tekem na svetovnem prvenstvu. V zadnjih dveh sezonah je igral za Feyenoord.

Carrick bo počival najmanj deset tednov
Vezist Manchester Uniteda Michael Carrick je prestal operacijo levega gležnja, ki si ga je poškodoval na treningu. Manjkal bo od deset do 12 tednov. Zagotovo bo izpustil prvi mesec v Premier ligi, ki se bo začela v soboto, 16. avgusta, ko bodo rdeči vragi na Old Traffordu ob 13.45 gostili Swansea.

"To je hud udarec za nas, saj je Carrick zelo izkušen igralec," je pojasnil novi trener Louis van Gaal.
Veteran Ferdinand novi član QPR-ja
Rio Ferdinand
po 12 sezonah zapušča rdeče vrage, nekdanji odličen branilec angleške reprezentance bo v novi sezoni igral za ekipo Queens Park Rangers. Prestal je že zdravniški pregled in se dogovoril s trenerjem Harryjem Redknappom. QPR bo v uvodnem krogu angleškega prvenstva gostil Hull.

Eduardo odšel v Brazilijo
Brazilski nogometaš s hrvaškim potnim listom Eduardo da Silva bo kariero nadaljeval pri domačem klubu Flamengu. 31-letni napadalec je bil član ukrajinskega Šahtarja, a je zdaj že v Rio de Janeiru, kjer je z rdeče-črnimi podpisal pogodbo do decembra 2015.

Eduardo je na Hrvaškem igral za zagrebški Dinamo, leta 2007 se je preselil k Arsenalu, pred štirimi leti pa v Ukrajino. Hrvaško državljanstvo ima od leta 2002, za izbrano vrsto te države je zbral več kot 60 nastopov, na prvenstvu v Braziliji pa ni dobil priložnosti za nastop, čeprav ga je selektor Niko Kovač določil med 23 potnikov za SP. Prestop je na spletni strani potrdil tudi Flamengo, podrobnosti o prestopu pa bodo Brazilci predstavili v kratkem.
Michu posojen v Napoli
Španski napadalec Michu bo do konca sezone 2014/15 kot posojen nogometaš Swanseaja igral za Napoli. Italijanski klub bo imel po koncu posoje možnost za odkup 28-letnega nogometaša, ki je navdušil pri Swanseaju, potem ko je za 2,5 milijona evrov leta 2012 prestopil iz Rayo Vallecana. V pretekli sezoni je igral manj zaradi poškodb. Napoli je končal na tretjem mestu v italijanski ligi in se kvalificiral v Ligo prvakov.
Iturbe za 22 milijonov k Romi
Argentinski napadalec Juan Manuel Iturbe ostaja v Serie A, vendar se za 22 milijonov evrov iz Verone seli k Romi. Podpisal je petletno pogodbo. Iturbe je že druga okrepitev Rome to poletje, potem ko je iz Chelseaja prišel Ashley Cole.

Živahna nogometna tržnica