Ermin Šiljak bo zadovoljen že z minimalno zmago. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Ermin Šiljak bo zadovoljen že z minimalno zmago. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

V četrtek ob 20.00 v Stožice prihaja luksemburška ekipa Jeunesse Esch. Povratna tekma bo prihodnji teden v Luksemburgu. "O njih bi težko povedal kaj več, ker jih ne poznam. V moštvu pa igra celo moj nekdanji soigralec, to pa je za zdaj tudi vse, kar vem," je na novinarski konferenci pojasnil Šiljak in poudaril, da bo zadovoljen z vsako zmago, tudi z minimalno. Ni pa še želel govoriti o drugi tekmi ta teden, superpokalni z Mariborom v nedeljo.

Težav z zdravjem ni
Pri Olimpiji je pred začetkom sezone znova precej novincev. Zadnji je Bask Inigo Sarasola, ki pa proti Luksemburžanom še ne bo imel pravice nastopa. Bodo pa na voljo drugi, tudi Boban Jović, Matic Fink in William Vicente, ki po poškodbah spet trenirajo.

"Večina igralcev je pripravljenih in komaj čakajo, da se začne, saj priprave potekajo že štiri tedne. Za igralce je nekaj najlepšega, da pridejo tudi tekme in pademo v tekmovalni ritem četrtek - nedelja. Težav z zdravjem ni, pri meni pa vsi igralci konkurirajo za nastop. Tisti, ki me bodo prepričali, bodo igrali," Šiljak še ni želel razkriti podrobnosti o sestavi ekipe.

Za prvo evropsko tekmo so vstopnice že na voljo, v predprodaji stanejo osem evrov, pred tekmo dva več, mladina do 14. leta pa si jo bo lahko ogledala brezplačno.
Kvalifikacije za Evropsko ligo, 1. predkrog, prve tekme
Četrtek ob 20.00:
OLIMPIJA - JEUNESSE ESCH (LUKS)

Ob 18.00:
BAKU (AZR) - MURA

Ob 19.30:
DACIA KIŠINJOV (MOL) - CELJE

Povratne tekme bodo teden dni kasneje.