Ante Šimundža je pred izzivom kariere. Foto: Aleš Fevžer
Ante Šimundža je pred izzivom kariere. Foto: Aleš Fevžer
Mitja Viler
Mitja Viler opozarja na začetek tekme. Foto: MMC RTV SLO
Maribor pogumno v tekmo z Wiganom
Koren pred tekmo Wigan - Maribor

Šimundža, ki je bil v ponedeljek predstavljen za novega trenerja, optimistično napoveduje: "Na vsako tekmo po zmago, ne glede na to, kdo je na drugi strani, kakšen pa je realen domet, pa je druga stvar. V Wigan gremo po zmago. To pomeni, da bomo motivirano nastopili. Vsak, ki obleče dres, mora pokazati željo in voljo. Vse drugo, kar bo prinesla tekma, pa je odvisno od nasprotnika in naše dnevne forme."

Prenos tekme med Wiganom in Mariborom se bo začel v četrtek ob 20.30. Ogledali si ga boste lahko na TV Slovenija 2 in MMC TV.


Šimundža: Tudi mi se trudimo za moč

"Fantje so že spoznali angleški nogomet. Ta je zelo čvrst in dinamičen. Tukaj pričakujem njihovo reakcijo, predvsem v kočljivih in nepredvidljivih situacijah, da odreagirajo s svojimi izkušnjami, ki so si jih nabrali v dveh letih igranja v evropski ligi. Predvsem se Angleži razlikujejo po čvrstosti v duelih. Tudi mi se trudimo za moč, veliko vprašanje pa je, ali si se pripravljen v takšnih dvobojih postaviti ali ne. Pričakujem željo, da so pripravljeni pretrpeti kakšen prekršek in iz tega priti ven kot zmagovalci," meni Šimundža.

Viler: Pomembnih bo prvih 20 minut
Wigan ni prepričljivo začel državnega prvenstva, z dvema tekmama manj zaseda 15. mesto v drugoligaški konkurenci. "Začenjamo novo zgodbo, gremo poskusit zmagat, mislim da imamo možnosti. Prav gotovo ne bo lahko, a treba je iti napadalno, imeti cilj, morda se bo kaj iz tega izcimilo. Vidi se, da imajo luknje v obrambi, ko bomo imeli žogo, jih bomo skušali izigrati. Treba je zdržati uvodni pritisk, ne vem sicer, kako so pripravljeni, trener je rekel, da so v prvem polčasu dinamični, potem se nekoliko ustavijo. Kolikor poznam angleški nogomet, ne dajo veliko na evropski pokal, in tu je naša priložnost. Prvih 20 minut jih bo treba umiriti, pokazati, da se nismo ustrašili in potem bo prav gotovo lažje," opozarja branilec Mitja Viler.

Tekmo na stadionu Wigana, ki sprejme 25.138 gledalcev, bodo sodili Makedonci Aleksandar Stavrev, Marjan Kirovski in Dejan Kostadinov.
Evropska liga, 2. krog, skupina D
Četrtek ob 18.00:
RUBIN KAZAN - ZULTE WAREGEM
Ob 21.05:
WIGAN - MARIBOR

Lestvica:                          
RUBIN KAZAN         1  1 0 0 5:2  3
WIGAN               1  0 1 0 0:0  1
ZULTE WAREGEM       1  0 1 0 0:0  1
MARIBOR             1  0 0 1 2:5  0
 
Maribor pogumno v tekmo z Wiganom
Koren pred tekmo Wigan - Maribor