Dalibor Volaš ni našel poti do celjske mreže. Foto: www.alesfevzer.com
Dalibor Volaš ni našel poti do celjske mreže. Foto: www.alesfevzer.com
Vijoličasti iščejo izhod iz krize
Celjani izločili Maribor iz pokala
Sodnik ni videl zadetka Celja

Prednost pred tekmo v Domžalah imajo Koprčani, ki so na prvi tekmi na Bonifiki slavili z 1:0. Tekma se bo začela ob 17. uri.

Celjani so si pot do finala Pokala Slovenije tlakovali na prvi tekmi v Mariboru, ki so jo dobili s 3:2. Na povratni tekmi so zdržali vse napade vijoličastih, sodniki pa so celo spregledali zadetek, ko se je žoga v 80. minuti po silovitem strelu Danijela Miškića v 80. minuti odbila za golovo črto.

Maribor je v zadnjem mesecu dobil le eno tekmo od sedmih, a je trener Ante Šimundža prepričan, da so se v Celju izkopali iz krize. “Odigrali smo vrhunsko tekmo, prevladovali vseh 90 minut. Celjani so prišli le nekajkrat čez polovice igrišča, kar pomeni, da smo opravili odlično ta del naloge. Pri napadalnih akcijah pa nismo imeli sreče, ustavila nas je vratnica, preostale priložnosti so ostale neizkoriščene. Po prikazanem lahko imamo vsi dvignjeno glavo, čist obraz. To je tista energija, ki smo si jo želeli na igrišču,” je za klubsko spletno stran povedal Šimundža.

Nogomet včasih da, včasih pa tudi vzame. Nam se je od notranje vratnice žoga odbila navzven, Celjani pa si vmes niso priigrali nobene zrelejše priložnosti, igrali so na rezultat. Bili smo dovolj taktično zreli, da jim nismo prepustili ničesar,” je še povedal Šimundža.

Zdaj bodo vse sile usmerili v prvenstvo, kjer imajo osem krogov pred koncem štiri točke prednosti. “Pokal je tekmovanje, kjer smo iskali minute za mlade igralce in vračali poškodovane. Je prestižnega pomena v primerjavi s prvenstvom, ki je prioriteta, vsekakor pa smo ga vzeli resno. Sledili smo svoji poti, svojim ciljem v teh dveh polfinalnih tekmah. Naredili smo vse, kar je v naši moči, Celjani pa so bili srečnejši zaradi evrogola na prvi tekmi, ki je preprečil našo zmago in jim želim srečo v finalu,” je sklenil Šimundža.

Podobnega mnenja je tudi kapetan Marcos Tavares: "Seveda so si želeli gol od prve minute. Bili smo blizu, zadeli smo vratnico, ampak to je nogomet. Vse smo naredili, kot je bilo treba, samo žoga ni šla v gol. Igralci smo dali vse od sebe. Glave moramo dati gor in se fokusirati na prvenstvo."

Trener Celja Simon Rožman je tekmo videl drugače: "Z drugimi se res ne obremenjujem, vsak ima svoje oči. Bili smo hendikepirani pred tekmo, znašli smo se v nelagodnem položaju, a menim, da je energija fantov tista, ki obrača tekme v našo smer. Pošteno delo, brez kakršnih koli zakulisnih iger, se nam obrestuje. Rezultatsko nismo napovedovali ničesar, smo pa hoteli podobo ekipe, ki v tem trenutku kaže vrhunske predstave. Menim, da smo na dveh tekmah pokazali več in se zasluženo uvrstili v finale."

Celjani bodo osmič igrali v finalu Pokala Slovenije. Doslej so naslov osvojili le v sezoni 2004/05, ko so z 1:0 ugnali Hit Gorico.

Vijoličasti iščejo izhod iz krize
Celjani izločili Maribor iz pokala
Sodnik ni videl zadetka Celja