Žoga je po strelu Danijela Miškića prečkala golovo črto s celim obsegom. Foto: MMC RTV SLO
Žoga je po strelu Danijela Miškića prečkala golovo črto s celim obsegom. Foto: MMC RTV SLO
Benjamin Verbič
Celjani (na fotografiji Benjamin Verbič) bodo osmič igrali v finalu Pokala Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com

Maribor je silovito pritisnil že od prvega sodniškega žvižga naprej. Tako je Amir Dervišević v 2. minuti sprožil z roba kazenskega prostora, vratar Matic Kotnik pa je žogo odbil v kot. Mariborčani so imeli tudi v nadaljevanju pobudo, a so Celjani brez težav odbili napade. V 24. minuti je Erik Janža lepo vtekel na podajo Daliborja Volaša v kazenski prostor in udaril, a se je Kotnik izkazal z obrambo.

Vratnica Derviševića
V 35. minuti je z okoli 20 metrov poskusil Dervišević in zadel levo vratnico. Vroče je bilo tudi ob koncu polčasa, spet pa je bil na mestu Kotnik. Še statistika: posest žoge 59:41 in 3:0 streli v okvir vrat. Oboje v korist Maribora.

Nepriznan zadetek Celja
Gostje so bili tudi v drugem polčasu boljši nasprotnik, vendar disciplinirane celjske obrambe niso uspeli prebiti. Na drugi strani je v 80. minuti silovito z okoli 25 metrov sprožil Danijel Miškić, žoga se je od prečke odbila za golovo črto, od tam pa nazaj v polje, a niti sodnik Mitja Žganec niti njegovi pomočniki zadetka niso priznali, ker ga očitno niso videli. To na srečo ni bilo usodno za Celje, ki je srečanje pred 3.800 gledalci mirno pripeljalo do konca. Končna statistika: posest žoge 57:43 in streli v okvir vrat 4:2 - oboje za Maribor.

Druga polfinalna tekma med Domžalami in Luko Koper bo v sredo.

POKAL SLOVENIJE

POLFINALE, povratni tekmi

CELJE - Maribor 0:0 3:2
3.800 gledalcev
Celje:
Kotnik, Jakolič, Klemenčič, Soria, Vidmajer, Miškić , Šporn (56./Jeslinek), Jugović (85./Gobec), Bajde (67./Lendrić), Verbič, Omoregie .

Maribor: Handanović, Stojanović, Mertelj, Arghus , Janža , Ndiaye (80./Zahović), Dervišević (60./Ibraimi), Bohar (76./Vršič), Mendy, Volaš, Tavares.

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


Sreda ob 17.00:
DOMŽALE - LUKA KOPER 0:1

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem. Finale bo 20. maja v Kopru.

Celjani izločili Maribor iz pokala
Celjani prek Maribora v finale pokala
Sodnik ni videl zadetka Celja
Celjani izločili Maribor iz pokala
Celjani prek Maribora v finale pokala
Sodnik ni videl zadetka Celja