Damir Skomina bo v sredo delil pravico na Santiagu Bernabeuu. Foto: Reuters
Damir Skomina bo v sredo delil pravico na Santiagu Bernabeuu. Foto: Reuters
Damir Skomina in Jürgen Klopp
Koprčan je prejšnji teden na El Madrigalu sodil na tekmi Villarreal - Liverpool. Takole se je med tekmo zapletel v pogovor z menedžerjem rdečih Jürgenom Kloppom. Foto: Reuters
Cüneyt Cakir
Cüneyt Cakir je letos v Ligi prvakov delil pravico na tekmah Sporting - CSKA Moskva, Malmö - Real Madrid, Arsenal - Bayern, Barcelona - Roma, Chelsea - Porto in Arsenal - Barcelona. Na omenjenih tekmah je pokazal 29 rumenih, en rdeči karton, dosodil je štiri najstrožje kazni. Foto: Reuters

Koprčan je bil prejšnji teden dejaven v Evropski ligi, v kateri je na El Madrigalu delil pravico na prvem polfinalnem obračunu med Villarrealom in Liverpoolom, ki so ga z golom v sodnikovem dodatku dobili gostitelji (1:0).

Tokrat bo Skomina, ki je v zadnjih letih stalnica v evropskih tekmovanjih in tudi polfinalnih obračunih, sodil v Ligi prvakov. Pri sojenju mu bodo pomagali Jure Praprotnik, Robert Vukan, Matej Jug in Slavko Vinčič. Četrti sodnik bo Bojan Ul.

Igralca v Evropi letos še ni izključil
Letos je v evropskih tekmovanjih sodil na sedmih srečanjih. Petkrat v Ligi prvakov in dvakrat v Evropski ligi. V Ligi prvakov je delil pravico v dodatnih kvalifikacijah (Maccabi Tel Aviv - Basel), v skupinskem delu (Manchester City - Juventus, Dinamo Kijev - Chelsea in Borussia Mönchengladbach - Sevilla) in v osmini finala (Wolfsburg - Gent). V Evropski ligi pa na tekmi Sevilla - Athletic Bilbao in na že omenjenem obračunu v Villarrealu. Na vseh tekmah je dosodil eno 11-metrovko, podelil je 23 rumenih kartonov, igralca še ni izključil.

City po prvi finale v zgodovini
Tekma se bo na Santiagu Bernabeuu v sredo začela ob 20.45. Real Madrid se bo poskušal prvič po sezoni 2013/14 uvrstiti v veliki finale tekmovanja. Lani je moral premoč priznati Juventusu, letos pa mu nasproti stoji Manchester City, ki se pred letošnjo sezono v Ligi prvakov še nikoli ni prebil dlje od osmine finala.

Cakir bo sodil v Münchnu
Prvič v zgodovini Lige prvakov se bo zgodilo, da bo isti sodnik sodil na dveh polfinalnih obračunih. Potem ko je na tekmi med Manchester Cityjem in Realom iz Madrida delil pravico na Etihadu, bo Cüneyt Cakir to storil še v Münchnu na srečanju med Bayernom in Atleticom. To bo zanj v letošnji sezoni Lige prvakov že sedma tekma, na kateri bo opravljal vlogo sodnika. Zadnji, ki je odsodil toliko tekem v tem tekmovanju v posamični sezoni, je bil Wolfgang Stark (2008/09).

Liga prvakov, polfinale, povratni tekmi

Torek ob 20.45:
BAYERN - ATLETICO MADRID 0:1

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)


Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - MANCHESTER CITY 0:0

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)

V krepkem tisku je izid prvih tekem.