Jan Oblak in Boštjan Cesar bosta predstavljala zadnji obrambni zid Slovenije. Slovaki Slovencev na štirih medsebojnih tekmah še niso premagali. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Oblak in Boštjan Cesar bosta predstavljala zadnji obrambni zid Slovenije. Slovaki Slovencev na štirih medsebojnih tekmah še niso premagali. Foto: www.alesfevzer.com
Marek Hamšik
Marek Hamšik med intervjujem za TV Slovenija. Foto: Leon Andrejka
Tudi Slovaki se ukvarjajo s težavami
"Odziv na vse dogodke boste slišali v sredo"

V Ljubljani bo ob 20.45 dvoboj ranjenih levov iz uvodnega kroga kvalifikacij za SP 2018. Slovenci so osvojili manj od načrtovanega v Litvi (2:2), Slovaki pa v Trnavi v zadnjih sekundah izgubili proti Angležem (0:1).

Studijski del pred prenosom tekme na TV SLO 2 se bo začel ob 20.15, analitik bo Ante Šimundža. Ogledali si boste lahko tudi ekskluzivni intervju z Marekom Hamšikom in novo rubriko "Cimri", v kateri bosta na vprašanja drug o drugem vsakič odgovarjala po dva sostanovalca iz hotelske sobe med reprezentančnimi pripravami. Katera dva se bosta prva preizkusila v tej vlogi, naj ostane skrivnost. Komentator tekme bo Andrej Stare.


V obeh pripravljalnih taborih se v tem tednu niso ukvarjali le s pripravami na zelo pomembno tekmo. Na Brdu je odmevala odpoved Kevina Kampla, v pripravljalnem središču slovaških nogometašev v kraju Senec blizu Bratislave pa pivski škandal Vladimirja Weissa, ki sicer že skoraj tri leta igra v Katarju.

Hamšik: Pozor na Iličića
Selektor Jan Kozak je že prej vedel, da na stožensko zelenico ne bo mogel poslati kaznovanega kapetana Martina Škrtela (tekmo bo spremljal s tribune), manjka tudi njegov soigralec iz Fenerbahčeja Miroslav Stoch. Povrh vsega so poškodovani branilec Herthe Peter Pekarik, še en igralec tega kluba, napadalno usmerjeni vezist Ondrej Duda, pa član Pescare Norbert Gyömber in vezist Žiline Viktor Pečovsky. Proti Angliji so v začetni postavi od naštetih igrali Škrtel, Pekarik in Pečovsky. Kozak se bo zato moral zateči k novim rešitvam.

V prejšnjih kvalifikacijah je Slovaška v skupini zasedla drugo mesto za Španijo in pred Ukrajino. Prvo je doma premagala z 2:1, drugo v gosteh z 0:1. A na zadnjih šestih tekmah je premagala le Rusijo, na evropskem prvenstvu v Franciji je bilo 2:1.

"Slovenija ima zelo kvalitetne igralce. Nekatere poznam, saj igrajo v italijanski ligi. Najbolj bi izpostavil Iličića. Pozorni moramo biti predvsem na njihove hitre podaje, saj so tehnično zelo podkovano moštvo," je sinoči v Stožicah povedal njihov največji zvezdnik Marek Hamšik. Trening in novinarsko konferenco je spremljalo več kot 30 slovaških novinarjev, danes pa bo na stadionu približno 900 navijačev.

Čeferin od danes ne bo več predsednik NZS-ja
Slovenski selektor Srečko Katanec je zaprl tako četrtkov kot petkov trening, na Brdu so novinarji včeraj čakali celo pred zaklenjenimi vhodnimi vrati nacionalnega nogometnega centra. Če ne bo presenečenj, bo Katanec na zelenico poslal enajsterico, ki je bila izoblikovana takoj po torkovi odpovedi Kampla in poškodbi Roberta Berića.

Popoldne bo pred tekmo še seja izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije, na kateri bo z odstopno izjavo čelo te organizacije uradno zapustil Aleksander Čeferin. Začasni predsednik do volitev naj bi bil zdajšnji podpredsednik Radenko Mijatović, po pisanju EkipeSN pa se bo v bitko za novega predsednika podal tudi nekdanji prvi mož te organizacije Ivan Simič.

Kvalifikacije za SP, skupina F, danes ob 18.00:
ANGLIJA - MALTA (prenos TV SLO 2)
Ob 20.45:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA (prenos TV SLO 2)
Verjetni postavi:
Slovenija (4-4-2):
Oblak; Jokić/Trajkovski, Cesar, Samardžić, Skubic; Krhin, Kurtić, Verbič, Birsa; Iličić, Bezjak.
Slovaška (4-2-3-1): Kozačik; Švento, Durica, Hubočan, Pauschek; Kucka, Hrošovsky; Sabo, Hamšik, Mak; Duriš.
Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)



ŠKOTSKA - LITVA

Lestvica:                           
ŠKOTSKA             1  1 0 0  5:1  3
ANGLIJA             1  1 0 0  1:0  3
LITVA               1  0 1 0  2:2  1
SLOVENIJA           1  0 1 0  2:2  1
SLOVAŠKA            1  0 0 1  0:1  0
MALTA               1  0 0 1  1:5  0
 
Tudi Slovaki se ukvarjajo s težavami
"Odziv na vse dogodke boste slišali v sredo"