Haris Vučkić je bil edini slovenski strelec v predmestju Moskve. Foto: Aleš Fevžer
Haris Vučkić je bil edini slovenski strelec v predmestju Moskve. Foto: Aleš Fevžer

Slovenci so povedli v 56. minuti, ko je po podaji Mateja Pučka, ki je prodrl v kazenski prostor, zadel Haris Vučkić. Vučkić je žogo zabil pod prečko.

Toda veselje Slovencev je bilo kratkotrajno, saj je Konstantin Bazeljuk po podaji Pavla Mogilevca z leve strani izenačil že tri minute pozneje. Bazeljuk je v 86. minuti dosegel tudi odločilni gol, ko je Ažbeta Juga matiral po podaji Romana Emeljanova. Slovenija je malo pozneje ostala še brez Žige Kousa, saj je dobil drugi rumeni karton.

Kavčič: Tokrat nimam nikomur ničesar očitati
"Če se je komu kaj lahko zamerilo na tekmi z Estonijo, po tej ne morem nikomur izmed fantov ničesar očitati. Napake pri zadetkih se dogajajo, toda fantje so dali svoj maksimum, čeprav je nekajkrat padla koncentracija. O sojenju pa raje ne bom govoril. Zdaj se moramo osredotočiti na Dansko. 'Kiks' v teh kvalifikacijah je bila tekma z Estonijo, zato moramo zdaj z Dansko doma 'stisniti'. Ampak imamo spet nekaj težav, Jelenič ima dva rumena kartona, Kous je bil izključen, vendar se bomo že sestavili. Je pa res škoda, res bi morali iztržiti več," je po tekmi povedal Kavčič.

V "play-off" zmagovalci skupin in štirje drugouvrščeni
Iz kvalifikacij se bodo sicer v tako imenovani "play-off" uvrstili zmagovalci desetih skupin in štirje najboljši drugouvrščeni. V "play-offu" bodo reprezentance igrale po izločilnem sistemu, ki bo dal sedem udeleženk zaključnega turnirja, na katerem bo še gostiteljica Češka.

NOGOMET

KVALIFIKACIJE ZA EP DO 21 LET
SKUPINA 2

RUSIJA - SLOVENIJA 2:1 (0:0)
500; Bazeljuk 59., 86.; Vučkić 56.
: Kous 90./Slovenija

Rusija: Baburin, Ten, Zujev, Nikitin, Golubjev, Emeljanov, Mogilevec, Obuhov (74./Mirančuk), Solomatin (46./Panjukov), Kozlov (79./Solovjev), Bazeljuk.

Slovenija: Jug, Kous , Blažič, Krajnc, Trajkovski , Vučkić (87./Dervišević), Pučko, Vrhovec , Žibert (62./Benedičič), Šporar (72./Zajc ), Jelenič.



Torek ob 16.30 (Ajdovščina):
SLOVENIJA - DANSKA

Lestvica:                         
BOLGARIJA         2  2 0 0  6:0  6
RUSIJA            2  2 0 0  5:1  6
ESTONIJA          3  1 1 1  2:2  4
DANSKA            1  1 0 0  1:0  3
ANDORA            4  0 1 3  1:10 1
SLOVENIJA         2  0 0 2  1:3  0