Slovenski nogometaši pod vodstvom Slaviše Stojanovića na šestih tekmah še niso nikoli ohranili svoje mreže nedotaknjene. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenski nogometaši pod vodstvom Slaviše Stojanovića na šestih tekmah še niso nikoli ohranili svoje mreže nedotaknjene. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Cvijanović
Goran Cvijanović bi lahko dobil priložnost za svoj prvi nastop v izbrani vrsti. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Ciprčani trenirali v Ljudskem vrtu
Kampl pred tekmo s Ciprom

Izbranci Slaviše Stojanovića so edini, ki v skupini E nimajo še niti točke. Ciper se na prvo žogo zdi primeren tekmec za nabiranje točk, saj je na Fifini jakostni lestvici več kot 70 mest za Slovenijo. Ciper je kvalifikacijski ciklus začel s porazom v Albaniji (3:1), nato pa je doma premagal Islandijo (1:0).

Tekma se bo začela ob 20.45. Prenos lahko spremljate na TV Slovenija 2 in MMC TV.

Stojanović je vpoklical štiri novince, vezista Gorana Cvijanovića in Kevina Kampla ter napadalca Džengisa Čavuševića in Roberta Berića. Priložnost za igro naj bi dobila predvsem prva, od tega naj bi se za enega našlo mesto tudi v udarni enajsterici.
Manjkata oba ciprska strelca
Ciprska reprezentanca bo v Mariboru nastopila precej oslabljena. Zaradi poškodb manjkajo strelec zadetka ob septembrski zmagi nad Islandijo Constantinos Makridis, osrednji branilec Giorgos Merkis, ki je prav tako odigral obe dozdajšnji tekmi v kvalifikacijah za SP 2014, Andreas Avraam in Nektarios Alexandrou. Zaradi kartonov bo počival naturalizirani francoski vezist Vincent Laban, ki je dosegel gol ob porazu Cipra v Albaniji (1:3).
Pri Sloveniji bi ob morebitnem novem rumenem kartonu torkovo gostovanje v Tirani (ob 20.45) morali izpustiti Andraž Kirm, Josip Iličić, Bojan Jokić, Boštjan Cesar in Dejan Kelhar.

Koliko bo gledalcev?
Slovenija je s Ciprom odigrala šest uradnih tekem, na katerih je trikrat zmagala, enkrat izgubila, dve tekmi pa sta se končali brez zmagovalca. Zanimivo, da se je Slovenija s Ciprom enkrat že pomerila po dveh porazih, nato pa ravno proti Cipru obrnila trend. V letih 2002 in 2003 je po pet golov prejela proti Franciji in Švici, nato pa premagala Ciper s 4:1 in tiste kvalifikacije končala na 2. mestu.

V prodaji je še dovolj kart, nogometna reprezentanca ravno zdaj potrebuje veliko podpore, zato vodilni v nogometni zvezi vabijo navijače, da si tekmo ogledajo na Ljudskem vrtu.
Danes ob 20.45:
SLOVENIJA - CIPER
Verjetni postavi
Slovenija: S. Handanović; Brečko, Šuler, Cesar, Jokić; Iličić, Kurtić, Cvijanović, Kirm; Matavž, Dedić.
Ciper: Jorgalidis; Solomu, Parpas, Demetriu, E. Karalambus; Karalambidis, Artimatas, Dobrašinović, Kristofi, Aloneftis; Konstantinu.
Sodnik: Ivan KRUZLIAK (Slovaška)
Ob 19.00:
ALBANIJA - ISLANDIJA
Ob 20.30:
ŠVICA - NORVEŠKA

Lestvica:                         
ŠVICA             2  2 0 0  4:0  6
ISLANDIJA         2  1 0 1  2:1  3
ALBANIJA          2  1 0 1  3:3  3
CIPER             2  1 0 1  2:3  3
NORVEŠKA          2  1 0 1  2:3  3
SLOVENIJA         2  0 0 2  1:4  0
 
Ciprčani trenirali v Ljudskem vrtu
Kampl pred tekmo s Ciprom