Nogomet

Poudarki

  • MMC-jev intervju z mladim nogometašem Salzburga
Kevin Kampl
Kevin Kampl za zdaj še ne ve, katero številko bo nosil na dresu v reprezentanci. Pri Salzburgu ima številko 44, njegova najljubša pa je sicer 8, ker ponazarja neskončnost. Tudi sam namreč poskuša postati neskončno boljši. Cimra nima, v hotelu Primus na Ptuju je v sobi sam. Foto: Ervin Čurlič
       Moji starši so zdaj v Nemčiji in ne bodo mogli priti na tekmo. Oče je malo bolan, mama pa mora biti v službi. Imam pa tu strice, babico, tudi dve sestri in mislim, da bodo prišli na tekmo.       
Kevin Kampl
Kampl je bil rojen slovenskim staršem v Solingenu v Vestfaliji. Pred leti je zavrnil vabilo v nemško reprezentanco do 17 let in se v skladu z željo družine odločil za Slovenijo. Vzgojen je pri nemškem velikanu Bayerju iz Leverkusna, kjer je igral od svojega sedmega leta. Enkrat je bil vpoklican že v slovensko reprezentanco U-16, ko je bil njen selektor Matjaž Kek, v Nemčiji pa ga je odkril Miloš Rus. Čez nekaj let se je nato nanj znova spomnil Tomaž Kavčič v reprezentanci U-21. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Aleksander Čeferin
Reprezentante je v torek dopoldne na Ptuju obiskal predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin in jim zaželel srečo pred petkovo tekmo proti Cipru. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Reprezentanca na Ptuju pr...
VIDEO
Matavž in kolegi morajo z...

Dodaj v

Kampl: Treniram, o drugem pa odloča selektor

Zapestnico s tibetanskimi kamni za srečo mora pred vsako tekmo sneti
10. oktober 2012 ob 09:36
Ptuj - MMC RTV SLO

Slovenski nogometaši, ki se pripravljajo na Ciper, bodo tako kot včeraj tudi danes vadili samo popoldne. Ob 19.00 v Ljudskem vrtu. Po torkovem treningu je za MMC spregovoril Kevin Kampl.

Nogometaš, ki je v zadnjem mesecu nase opozoril v Salzburgu, je ravno včeraj praznoval 22. rojstni dan. Z njim smo se pogovarjali po večerji in terapiji, ki jo je opravil, ker je na treningu v Kidričevem prejel manjši udarec.


Kako je potekal torkov trening? Je bil naporen, lahko kaj izdate?
Ni bilo preveč naporno. Dober trening smo opravili. Stojanovićeve treninge sem sicer spoznal že maja na pripravah v Avstriji. Na Ciper se bomo dobro pripravili, pogledali bomo, kaj smo naredili narobe na prejšnjih dveh tekmah, analizirali in poskušali narediti bolje. Mislim, da bo nam bo v petek uspelo in da bomo zmagali.

Ste trenirali vsi?
Vsi, samo Brečko in Maroh sta delala po drugem programu, ker sta še v ponedeljek igrala v Nemčiji.

Ste se hitro ujeli s soigralci?
Poznam jih že iz Fulpmesa. Super so me sprejeli, ni bilo težav.

V Kufsteinu na tisti prijateljski tekmi proti Grčiji tedaj niste dobili priložnosti za igro. Je bilo kaj razočaranja?
Ne, nikakor. Prvič sem bil v reprezentanci, bilo je tudi 1:0 za Grke in so drugi šli na igrišče, zato ni bilo nič hudega. Srečen sem bil, da je Kurtić dosegel gol in smo iz Avstrije odšli zadovoljni.

Na nov vpoklic ste morali nekaj časa počakati. Ste ga pričakovali prej ali sta bila selektorja Kavčič in Stojanović zmenjena, da pač pomagate mladi reprezentanci do konca kvalifikacij za EP?
Verjetno sta bila zmenjena, ne vem natančno. Tudi sam sem želel igrati tam, ker smo imeli možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Lepo bi bilo, če bi se kvalificirali, a nam žal ni uspelo. Zdaj sem zadovoljen, da sem takoj tu. Kar je bilo prej, je mimo, gledam samo naprej.

Vseeno vas je morda kdo pričakoval v članski reprezentanci že na Norveškem. Kvalifikacije mlade reprezentance so se tedaj končale, tudi selektor je namignil, da bo morda kdo iz mlade reprezentance odšel v Oslo.
O tem ne vem nič oziroma se nisem ukvarjal s tem. Odigral sem zadnjo tekmo za mlado reprezentanco in se vrnil v Salzburg.

Pravite, da nikakor niste bili razočarani, ker proti Grčiji niste igrali. Kljub temu pa ste pred kratkim dejali, da se ne boste zadovoljili že z vpoklicem v člansko reprezentanco in da želite igrati.
Da bi igral od začetka in bil pomemben za to ekipo, je moj cilj dolgoročno. Noben nogometaš ne sedi rad na klopi, gotovo hoče igrati. To pa se lahko zgodi samo, če dobro igra v klubu in pokaže selektorju, da lahko računa nanj. Upam, da bom enkrat dobil priložnost in da bom lahko pomagal ekipi.

Bi se lahko to zgodilo že v petek, kakšen občutek imate?
Tega ne vem, ne ukvarjam se s tem. Treniram, o drugem pa odloča selektor. Nihče ne more reči, da bo igral, o tem odloča selektor. Igralci ne morejo.

Igrate lahko na več položajih v vezni vrsti. Kje se najbolje počutite?
Rad grem nazaj po žogo in potem naprej. Tudi na levi strani sem v zadnjem času precej igral, to mi je tudi v redu.

Kako ste spremljali septembrski tekmi proti Švici in Norveški?
Žal jih nisem mogel spremljati v živo na televiziji, a Švica in Norveška nista neki reprezentanci, ki nimata pojma. Znata dobro igrati. Na Norveškem ni lahko igrati. Moramo pozabiti na ti dve tekmi in gledati v prihodnost. Vemo, da moramo zmagati. Če bomo pravi, se bo to tudi zgodilo.

Vam je selektor že predstavil igro Cipra in od kod pretijo največje nevarnosti?
To še pride na vrsto. Do zdaj smo se pogovarjali o zadnjih tekmah Slovenije.

Vaši starši so iz Maribora. Verjetno bo za vas še posebna čast, da boste s člansko reprezentanco igrali v Ljudskem vrtu?

Seveda, čeprav so moji starši zdaj v Nemčiji in ne bodo mogli priti na tekmo. Oče je malo bolan, mama pa mora biti v službi. Konec tedna je bila sicer v Sloveniji zaradi pogreba, saj je umrl mož njene sestre. Zato tudi sam nisem igral v soboto za Salzburg. Imam pa tu strice, babico, tudi dve sestri in mislim, da bodo prišli na tekmo.

Vemo, da ste se navduševali nad Zinedinom Zidanom in se zdaj nad Lionelom Messijem. Vam je tudi med slovenskimi nogometaši kdo posebej všeč?
Zahovič je bil zelo dober igralec. Slovensko reprezentanco sem spremljal že v njegovih časih. Od nogometašev, ki igrajo zdaj, je trenutno Handanović zame eden najboljših vratarjev na svetu. Matavž je super napadalec. Imamo kakovost in s to ekipo bi lahko veliko dosegli.

Tudi v reprezentanci nosite zapestnico s tibetanskimi kamni za srečo, ki ste jo dobili v Aalnu?
Trenutno jo imam na roki, vendar jo moram pred vsako tekmo sneti.

Spregovoriva še nekaj besed o vašem klubu. Salzburg je v zadnjem času našel pravo formo in po 11 krogih že vodi na lestvici avstrijskega prvenstva. Najbrž ste vsi v moštvu zadovoljni, kajne?
Normalno. Lepo smo se povzpeli. Moramo biti zadovoljni in upam, da bomo spet prvaki. Nekateri govorijo, da v Salzburgu zapravljajo veliko denarja, a v klubu hočejo, da bi nekaj naredili oziroma da bi se uvrstili v Ligo prvakov. Imamo kakovost, smo na dobri poti in če bo šlo tako dalje, bomo cilje tudi dosegli.

Ste se v Avstriji že povsem "udomačili"?
Ja, zdaj sem se iz hotela preselil v stanovanje. Zadovoljen sem, da imam svoj mir. Dobro sem se znašel, Salzburg je lepo mesto. Tudi dekle je z mano, prihodnji teden bo začela delati v Red Bullovi trgovini.

Red Bull je tudi pokrovitelj hokejskega moštva iz Salzburga, prav tako ima ekipo v formuli ena. Spremljate tudi ta dva športa?
Hokeja ne veliko, formulo ena pa zelo rad. Že od prej, ko še nisem bil v Salzburgu, mi je všeč Vettel. Dobro vozi.

Matej Rijavec
Prijavi napako
Komentarji
Wasabi
# 10.10.2012 ob 10:35
če bo danes grel klop ni problema, važno, da bo v petek igral:)
Dalton
# 10.10.2012 ob 09:47
Bojim se, da nas bo Slavoljub spet razočaral z začetno postavo. Upam, da bo vsaj Kampl igral...
zamudnik
# 10.10.2012 ob 10:28
Škoda, da ne bo staršev. Si kar predstavljam, kako ponosna bi bila. Nenazadnje imata menda največ zaslug, da bo sin igral za Slovenijo.
Marx
# 10.10.2012 ob 10:08
Mene bolj kot izbor igralcev skrbi taktična pripravljenost. Vedno se mi je zdel sposoben trener, ampak, ko smo pa proti Norvežanom (ki ne znajo sestaviti 3 podaj po tleh) igrali na dolge žge :O Jao bože, kot da bi proti Špancem igrali 3-4-3 in želeli dominirat v posesti.
Ampak šanse za napredovanje imamo še vedno zelo velike. Ubistvo smo izgubili proti favorizirani reprezentanci švice, ki se mi zdi, da ne bo oddajala točk v tem ciklusu in ima zagarantirano 1 mesto. In minimalno izgubili na gostovanju proti glavni kandidatki za 2 mesto. Nič tragičnega torej, torej. Realno dobimo proti Cipru 6 točk, Albaniji 4 ali 6 točk, islandiji 6 točk, Norveški 3 točke in smo naprej! Samo kot se ponavlja vsak dan, ni več prostora za napake. Pomembno vlogo pa bo odigrala tudi Švica, ki se ne bo smela igrat proti našim neposrednim tekmecem za 2 mesto.
Za začetek pa jih morajo/te začeti podpirati pametnjakoviči, ki komaj čakajo na kiks, da se lahko pljuva ;)
MIRNČAN
# 10.10.2012 ob 10:03
Če tale ne bo igral bo to velika sramota. Mislim da lahk potem v napad postavimo tudi Kirma pa bodo goli padali. Kevin je mojster, če ne bo poškodb bo velik igralec.
drawlord
# 10.10.2012 ob 11:07
Dobro, da trenirajo samo enkrat na dan, da ne bodo slučajno preveč uigrani.
B in .
# 10.10.2012 ob 10:18
Po trenutni formi in kvaliteti, bi bilo smešno, da ga ne da v prvo postavo. :)
drageccc
# 10.10.2012 ob 12:31
Pa smo spet tam....pluvanje iz vseh strani....če pa reprezentanca zdaj kaj rabi, je to mir in rezultat...
In če se ozrem malo nazaj...švica nas je res deklasirala (sem pričakoval še kaj hujšega), z norvežani smo imelo obilo smole (pika bi bila vredna kot zlato)

AMPAK NIČ NI IZGUBLJENO...

Dokler se da, je treba grist...in verjet.....in spodbujat...

Kevin bo v petek igral - moja napoved...
brasilinho7777
# 10.10.2012 ob 11:13
Upam, da bo Kampl zamenjal Radosavljevića, ki ubija ofenzivno igro reprezentance...pa ne mi zdej Rade ima izkušnje, tip lih da hodi, nima več kaj iskati v repki...
jernejt
# 10.10.2012 ob 10:33
mah... pričakujem da bo Kampl dobil priložnost za igro v drugem polčasu, pri zaostanku naših 0:1... Ne razumem te fore selektorjev, da ne dajejo igrat tiste ki so pač najbolj v formi... Pred časom je tako svojo najboljšo formo v reprezentanci presedel Jojo, predenj so ga končno začeli dajat v igro, enako Vršič, podobno pričakujem tudi s Kamplom...
mile952
# 10.10.2012 ob 13:44
Jasno, Kampl mora igrati! On je igralec in pol, močan na žogi, super eden na enega, ima dober centeršut, dober zadnji pas, ki se lahko kosa celo z Jojotovim, ima odličen pregled igre, hiter je in velikih tekaških sposobnosti. Za večino ostalih vezistov v reprezentanci je Kampl velemojster nogometa. Pa nimam slabega mnenja o njih.
GromHellscream
# 10.10.2012 ob 14:58
" Pred leti je zavrnil vabilo v nemško reprezentanco do 17 let in se v skladu z željo družine odločil za Slovenijo."

malo je takih, ki bi se odrekli igranju za Nemčijo!! ob tok igralcih, ki jih imajo v Nemčiji in da te izberejo pa ceprav samo za do 17, pomeni da je nekaj v njem!! RESPECT
bobbek
# 11.10.2012 ob 14:12
Bil na tekmi med austrio in salzburg-om,Kampl bil res nevaren,na drugi strani pa Vrsic bil tud dober.Ponosen,da sem Slovenc,ker so tak avstrijanci hvalil nasa dva poba.
smoky77
# 10.10.2012 ob 12:44
aboveU, replika na tvoj komentar, če je Kampl že sploh kaj dosegel....si ga že videl igrat?
Ni kaj čakat!
420
# 10.10.2012 ob 10:52
hehe danes res lahko sedi v petek pa le naj bo v prvi postavi
420
# 10.10.2012 ob 10:34
Po trenutni formi in kvaliteti, bi bilo smešno, da ga ne da v prvo postavo. :)

ja glede na precej čudne izbire selektorjev keka in stojanoviča ne bi bilo čudno če bi grel klop danes
tenisač
# 10.10.2012 ob 15:24
Upam da bo Slave začel tako s Kamplom kot tudi s Čavuševićem.
tomjaz11
# 10.10.2012 ob 15:05
http://www.nzs.si/

prenos tekme med Slovenijo in Rusijo do 19 let.
SsDrag
# 11.10.2012 ob 11:57
tale mora igrat od prve minute
Zogi
# 10.10.2012 ob 18:59
o drugem pa odloča selektor...

....na žalost cele Slovenije....
limenka
# 10.10.2012 ob 17:34
samo zmagite prosim... me ne zanima s kerimi igralci, just win!
jožepotrebuješ
# 10.10.2012 ob 15:28
jest vidm prihodnost tereprezentance samo s tamailimi v prvi postavi. vse ostalo je dež!
tomjaz11
# 10.10.2012 ob 15:22
Bo dobil priložnost od prve minute, ob tem bo mogoče dobil tudi Cavusevič, iz klopi pa Cvijanovič, pustimo se presenetiti.
tenisač
# 10.10.2012 ob 15:16
Naj ga da not od prve minute in zadovoljen bo(Slaviša).
scenic
# 10.10.2012 ob 14:51
proti cipru je jasno kako moramo izgledati.seveda je to napadalna igra in če misli spet nekaj taktično igrati,potem smo še lahko pečeni.
sicer pa rabimo kreativne igralce,zato pričakujem kampla in iličiča v prvi postavi.
Gnooi
# 17.10.2012 ob 02:26
taprav bobbek...he he he..lepo da si bil na tekmi....
roccat
# 12.10.2012 ob 12:26
Men je ta kampl legenda

enostavno človek ko začne govorit te privabi z njegovim naglasom

tak te ne !!

najboljši od mladcev
lazarevič,vučkič,kampl,jovič so obetavni mladi nogometaši .

ti mladci bi lahko igrali zraven pa še vršiča upam da bo ujel formo,birsa ,mihelič,mezga,
rajčevič.džinič,stevanovič,

za naapd fajičtcavares.
Gnooi
# 10.10.2012 ob 21:22
Ja Kevin je res iz pravega testa,mlad je še.....odraščal je v Nemčiji.....smrt v družini,slabi rezultati reprezentance in s tem povezani pritiski pa nov klub,ki po finančni plati spada med najpremožnješe klube SR. Evrope,ki ni uspel premagati palčkov iz LUX in se osmešil....upam da bo ta odigral vso tekmo in se veseli uspešnega debija v članski reprezentanci NZS.Če bo Rene Krhin zdrav in bo kazal dobre igre na škornju bi lahko bil tudi dobra okrepitev Stojanovićeve ekipe.....Čaušević navdušuje v deželi sira,Berič je tudi v formi...ne delimo pa na stare in mlade le na dobre in slabe!! Če Cesar ne bo mogel igrati ali pa če z njegovim hrbton n vse 100 odstotno ni v redu bi bilo bolje da igra Maroh.
FAIRPLAYER
# 10.10.2012 ob 14:31
Kampl je trenutno naš najboljši vezni igralec in v kolikor bo v petek proti Cipru dobil priložnost od prve minute, sem prepričan, da bo to tudi pokazal in dokazal. Na sredini bi ob njem najraje videl še Cvijanovića in Iličića. S to trojko bi se lahko nagledali hitrejše igre, točnejših podaj in učinkovite pas igre. Vprašanje pa je kako bi ostali soigralci temu sledili, saj je pol moštva v slabi kondicijski pripravljenosti in je možnost napak v igri toliko večja. Kampla sem imel prilike gledati na tekmah naše mlade reprezentance U21 in predzadnjih tekmah Salzburga (na zadnji ni igral zaradi smrti v družini) in lahko rečem, da v kolikor bo še malo napredoval v fizični moči, bomo dobili vezista visokega igralskega formata, kot ga še nismo imeli. Igra hitro, natančno podaja, dober pregled nad igro, dobro razigrava soigralce in lahko igra na več pozicijah. Škoda, da Stojanović ne vpokliče tudi Jovića, pa čeprav trenutno samo kot rezervo. Po igrah, ki jih kaže v Olimpiji, si zasluži vpoklic v reprezentanco prej kot pa Jokić. Radosavljević, Šuler, Birsa in Kirm si tudi več ne zaslužijo začetne enajsterice, ampak bi jih zaenkrat posedel na rezervno klop. No, obveljalo bo tako, kakor se bo odločil selektor in to velja spoštovati. V vsakem slučaju se naša reprezentanca ne bo izognila večjim spremembam, saj je bil že v prejšnjih kvalifikacijah viden velik padec v igri in pripravljenosti standardnih igralcev, v teh kvalifikacijah pa se je vse skupaj še bolj poslabšalo, čeprav je Stojanović imel upanje, da bodo standardni igralci izboljšali svojo pripravljenost in našli svojo staro formo, ki jih je krasila pred in na SP-ju v Južni Afriki. Treba bo obrniti nov list in še vedno smatram, da je Stojanović tega sposoben.
a.orhidejca
# 10.10.2012 ob 11:10
marx: kdo pravi, da bomo islandce 2x premagali?
jaz mislim, da bonus je ves zapravljen že davno.
michael25
# 10.10.2012 ob 11:03
stojanović bo raje kakšnega srba forsiral kot kampla
Rolf
# 10.10.2012 ob 10:40
@Realno dobimo proti Cipru 6 točk, Albaniji 4 ali 6 točk, islandiji 6 točk, Norveški 3 točke in smo naprej!@

Ponovno ena močna.
bobo966
# 11.10.2012 ob 22:46
Ljubljančani imate vlado in parlament ter 80.000 dobro plačanih državnih delovnih mest. Vsaj nogomet prepustite Mariborčanom, saj ga obvladajo mnogo bolje.
Rui
# 10.10.2012 ob 10:36
To je tudi ena od napak, ki se jo grejo, to je ustvarjanja pritiska na mladega neuveljavljenega igralca.

Vse se suče v smer, da bomo sedaj Kevina postavili na igrišče in rešitev je tu. Tudi selektor se tako obnaša, vsi govorijo samo o novih igralcih. To je totalno nestrokovno in neselekcionirano delo. Tako se v reprezentanci ne dela. Reprezentanca je specifika, za vse je potreben čas in iskušnje - mi (beri .strokovni vodstvo) pa se kar naenkrat oklepamo mladcev kot tisto zadnjo rešilno bilko.

Na ta način jih lahko tudi uničimo. Vemo kako je to v Sloveniji nezadovoljstvo in žvižgi so pač folklora.

Ne me razumet narobe. Vsi "mladci" so zasluženo tu, vendar je celoten sistem pri nas pač "iz danes na jutri".

Prava vrednost oz. kvaliteta reprezentanta se pokaže šele ko ima 20 tekem.....
ZeK
# 10.10.2012 ob 10:19
Kako je potekal torkov trening? Je bil naporen, lahko kaj izdate?
Ni bilo preveč naporno.
Rolf
# 10.10.2012 ob 11:15
@a.orhidejca

Tudi jaz menim tako. Vendar, ne pozabi, reklama po radiu na nekatere brezmejno deluje.
aboveU
# 10.10.2012 ob 12:00
Stojanovic bo sel..brez skrbi bo sel, dobil bomo pa enga da ne recm kasnga brez kakrsnihkoli izkusenj k bo vse se bolj zafuru, tak mam filing..pac preprosto nimamo top zvezde k bi nardila razliko.. Razn Sarme nimamo TOP igralca v top ligah pa se zard mene obrnte na glavo..preprosto me mot tud podcenjevanje vseh teh ekip..Svica bi se Kekovo Slovenijo razbila, Norveska je pa klasicna neudobna..pa vazn da smo Korena in Novakovica odgnal res..dva ZLATA igralca k bi mogla bit v rep. ze zard motivacije mlajsih.. Preprosto internet selektorji ste ornk fail, noben dejansko ne razume nogometa, vse tlacite v besedo forma in konc..kako se pa igralec znajde ob novih igralcih pa nikomur nic..uglavnem srecno nasim, 6 tock ni nemogoce, ampak se bo treba potrudt. Aja pa tud to da zalite selektorja na osebni ravni ..to pokaze kaksni ste sami ljudje - odraz posameznika so njegov besede, se posebi ce to pocne preko racunalnika na internetu ..mau se zresnte, je Slave od 99% vas bolj uspesen in dela uslugo Sloveniji da sploh sedi kjer sedi..bi lahko komot sou v ksn klub in tm vleku spodobn denar brez da rab poslusat ene zahteve po enih Kamplih in Marohih pa nevem kerih..
Mr.D
# 10.10.2012 ob 14:35
Kampl, kdo je to in kaj je doslej pokazal, prosim naj nekdo odgovori.
drawlord
# 10.10.2012 ob 12:19
je Slave od 99% vas bolj uspesen in dela uslugo Sloveniji da sploh sedi kjer sedi.

Nice try, Slaviša.
Fleaa
# 10.10.2012 ob 09:41
srce vidi kar je očem skrito al kako je že tista reklama, ki sama sebi in predsedniku Nogometne zveze Slovenije laže, da imamo še vedno šanse v kvalifikacijah..

napovedujem UČINKOVITO NAPADALNO IGRO (strel, dva na nasprotnikov gol) in rezultat 0:0
Fleaa
# 10.10.2012 ob 09:37
kerga smeškota mamo za selektorja :)
muskontar je pa dobr, če ne druzga :)
a.orhidejca
# 10.10.2012 ob 11:15
http://www.zurnal24.si/huda-poskodba-slovenskega-nogometnega-upa-clanek-169668

bolje, da konča kariero...je ta bumbar sploh kdaj igral več kot mesec?
aboveU
# 10.10.2012 ob 11:50
Aja kaj je pa ta Kampl dosegu zazdej razn da je dobr oddigrou par kol v Avstrijski prvi ligi..pa brez zamere do ksnih ampak eni kle mau pretiravate..takoj mesto v prvih 11? Ok pa nej bo..sam on je tud clovek in vprasanje ce nebo podlegel pritisku..
Svetovno prvenstvo v nogometu
link
Popolno zaupanje Fife v varnostne ukrepe za SP v Rusiji
4
6. marec 2018 ob 13:56 Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ima popolno zaupanje v ruske varnostne ukrepe na svetovnem prvenstvu, ki bo junija in julija v Rusiji.
Več novic ...
Kazalo