Tito Vilanova je po koncu lanske sezone nadvse uspešno zamenjal Pepa Guardiolo. Foto: Reuters
Tito Vilanova je po koncu lanske sezone nadvse uspešno zamenjal Pepa Guardiolo. Foto: Reuters
Barcelona
Novinarji so pred sedežem kluba čakali na informacije o Titu Vilanovi. Foto: EPA

44-letnemu Vilanovi se je ponovil tumor, ki so mu ga operirali lani novembra. Na srečo so zdravniki optimistični glede možnosti ozdravitve, saj tokratna cista predstavlja manjšo nevarnost za njegovo zdravje kot tumor.

Rosell: Tito je vodja skupine
Zdravljenja Vilanove naj bi trajalo šest tednov. V tem času bo njegovo delo opravljal pomočnik Jordi Roura. "Tito je trener in tako bo tudi v prihodnje. Jordi Roura bo vodil ekipo na sobotni tekmi z Valladolidom. Prepričan sem, da nas bo Tito gledal po televiziji in navijal za nas. Tito je vodja skupine, nekaj tednov ga ne bo z nami, kljub temu pa bomo nadaljevali delo na enak način kot pod njegovim vodstvom," je špekulacije o menjavi Vilanove zavrnil predsednik Barcelone Sandro Rosell in dodal: "Tito je psihično neverjetno močan. Njegova glavna skrb je njegova družina. Moramo jih pustiti pri miru."

Vilanovi besede podpore tudi iz Reala
Vilanova je Barcelono popeljal do najboljšega štarta v zgodovini španskega prvenstva. Po 16 krogih so Lionel Messi in soigralci še neporaženi. Zbrali so 46 točk in imajo devet točk naskoka pred madridskim Atleticom in še štiri več pred Realom. Prav iz tabora največjega tekmeca Barcelone so poslali sporočilo podpore Vilanovi: "Real izraža ljubezen in podporo Titu Vilanovi, ki mu želimo hitro okrevanje."

Treniranje Barcelone kot otroška igra
Vilanova je sicer letos poleti ob prevzemu funkcije glavnega trenerja Barcelone spregovoril tudi o bolezni, za katero se je takrat zdelo, da jo je premagal: "Pred nekaj meseci sem imel zahtevno operacijo. Po tej izkušnji na življenje gledam drugače. Mogoče bo po vsem tem treniranje Barcelone kot otroška igra."

Novica o zdravstvenih težavah Vilanove je prišla na dan le nekaj ur po tem, ko so pri Barceloni objavili, da se januarja po presaditvi jeter na igrišča vrača branilec Eric Abidal.