Antonio Conte je pustil neizbrisen pečat pri Juventusu. Foto: EPA
Antonio Conte je pustil neizbrisen pečat pri Juventusu. Foto: EPA

Nekdanji italijanski reprezentant je na klop stare dame, kjer je igral med letoma 1991 in 2004, sedel leta 2011, ko je zapustil Sieno. Z ekipo iz Torina je osvojil tri zaporedne naslove prvaka Italije (2011/12, 2012/13 in 2013/14).
V pretekli sezoni je Juve zbral rekordno število točk v Serie A (102), Romo je prehitel kar za 17 točk. V Ligi prvakov je izpadel že v skupinskem delu, v Evropski ligi pa se je nato prebil do polfinala, kjer je bila boljša Benfica.

Nepričakovano novico o odstopu Conteja so sporočili prek videa na Juventusovi klubski spletni strani. "Odločil sem se, da prekinem svojo pogodbo z Juventusom. Sčasoma sem postal zrelejši in moji občutki so me vodili k tej odločitvi. Mogoče bi bilo še težje nadaljevati zmage v Juventusu. Izjemna zahvala za vse, kar ste mi dali kot igralcu in trenerju. Vedno bom ostal z vami. Želim povedati tudi, da je bilo popotovanje v zadnjih letih zgodovinsko," je dejal Conte, oblečen v Juventusov dres.

Bo postal italijanski selektor?
44-letnega Conteja, ki je kot igralec leta 1996 osvojil Ligo prvakov, povezujejo s trenerskim mestom v Monacu, kjer naj bi imel "odprto blagajno" za nakup igralcev.
Obstaja tudi možnost, da bo Conte prevzel selektorsko mesto italijanske reprezentance. Nasledil naj bi Cesara Prandellija, ki je po izpadu Italije na svetovnem prvenstvu v Braziliji že po skupinskem delu odstopil in prevzel trenersko mesto v Galatasarayu.

Klubski predsednik Andrea Agnelli pa je zapisal: "Dragi Antonio, bil si velik vodja in ta novica me je zelo užalostila. Tri leta smo bili skupaj, spisali smo zgodovinske tri zaporedne italijanske naslove in dva pokala. Antonio, hvala ti za vse."

Mancini in Allegri kandidata za naslednika
Mesto trenerja Juventusa bi lahko zasedla nekdanji trener Manchester Cityja Roberto Mancini, ki je bil pred kratkim odpuščen pri Galatasarayu, in nekdanji trener Milana Massimiliano Allegri.