Ali Diego Maradona govori resnico? Foto: EPA
Ali Diego Maradona govori resnico? Foto: EPA

"Niso mi dovolili vstopiti na stadion, tako da sem se moral vrniti v hotel, kjer sem si ogledal drugi polčas. Če bi bilo kaj dobre volje na strani organizatorjev, potem bi problem rešili. Upam, da v prihodnje ne bom imel težav," je dejal 53-letni Maradona, ki na svetovnem prvenstvu dela kot strokovni sodelavec argentinske televizije.

Tiskovni predstavnik Mednarodne nogometne zveze pa je dejal, da niso bili obveščeni o kakršnihkoli zapletih z Maradono: "Potem ko smo prebrali časopisni članek, smo dvakrat preverili, če je kaj na tem, a nismo dobili potrditve." Težave s prihodom na stadion je imel tudi legendarni Brazilec Pele, ki je obtičal v prometu, tako da je prvi polčas tekme med Brazilijo in Mehiko poslušal po radiu.

Lugano in Hummels pod vprašajem
Pred drugim krogom prvenstva je vprašljiv nastop urugvajskega kapetana Diega Lugana in nemškega branilca Matsa Hummelsa. Prvi ima poškodovano levo koleno, drugi pa stegensko mišico. Urugvaj bo v četrtek igral z Anglijo, Nemčija pa v soboto z Gano.

Sicer pa je v prvi sredini tekmi Nizozemska s 3:2 premagala Avstralijo. Čile je z 2:0 odpravil Špance z 2:0, kar pomeni, da svetovni prvaki odhajajo domov.

Spremljajte dnevno dogajanje iz Brazilije in v svetu nogometa v spodnji aplikaciji "čečkač" (ScribbleLive).