Vse je brazilsko, vsi štirje goli s prve tekme in tudi sodnik iz Japonske, pravi naslovnica brazilskega športnega dnevnika Lance! Foto: Twitter
Vse je brazilsko, vsi štirje goli s prve tekme in tudi sodnik iz Japonske, pravi naslovnica brazilskega športnega dnevnika Lance! Foto: Twitter

Ne želim komentirati Kovačeve izjave. Lahko le rečem, da je bila Brazilija petkrat svetovni prvak

Scolarijev odgovor Kovaču
Simuliranje Freda
Scolari je odločno zavrnil Kovačevo pripombo o "cirkusu" in ostal pri stališču, da ima sodnik vedno prav. Foto: Reuters
Veselje Felipeja Scolarija
Izjemno veselje "Felipaa" po uvodni zmagi nad Hrvaško. Strokovni štab Brazilije sestavljajo sami svetovni prvaki Scolari, Perreira in Zagallo. Foto: Reuters

Najprodornejši brazilski športni dnevnik je učinkovito povzel prvo tekmo in zmago Brazilije nad Hrvaško (3:1), pri čemer še sami brazilski mediji priznavajo, da je japonski sodnik Juiči Nišimuri podaril najstrožjo kazen "selecaou", s katero je Neymar dosegel zmagoviti gol.

Sodnik ima vedno prav
Vse skupaj je po tekmi začinil še brazilski selektor Luiz Felipe Scolari. Ko so ga novinarji vprašali, kaj meni o izjavah hrvaškega selektorja Nika Kovača in odločitvi sodnika, je Scolari dejal, da se strinja z odločitvijo sodnika. "To je bil prekršek za najstrožjo kazen. Sodnik je videl enajstmetrovko in piskal. Sodnik je tisti, ki odloča, ne mi," je dejal Scolari. Dodal je: "Ne želim komentirati Kovačeve izjave. Lahko le rečem, da je bila Brazilija petkrat svetovni prvak. Pri tem ni bilo pet cirkusov v korist Brazilije."

Prekaljeni Scolari se je rajši posvetil hvali dvakratnega strelca in prvega superzvezdnika brazilskega moštva. "Edina stvar, ki si jo želim, je, da se Neymar srečno igra z žogo. On je poseben igralec," je 65-letnik razkril preprost recept za uspeh Brazilije na domačem SP-ju.

Sanjski debi zlatega dečka na SP-ju
"Neymar ne potrebuje vas, medijev, ki zahtevate, da postane najboljši igralec na svetu. Njegova odgovornost je, da igra za Brazilijo, in to je danes naredil," je Scolari še zavrnil namigovanje novinarjev, da 22-letni brazilski zvezdnik postaja najboljši nogometaš sveta.

Neymar je na svetovnem prvenstvu tako debitiral z dvema zadetkoma, s čimer je bil tudi uradno izbran za igralca prve tekme turnirja. "Ne bi mogel sanjati o boljšem začetku. Zasluge pripadajo celotnemu moštvu, ki je ostalo mirno in hladnokrvno ter mu uspelo zmagati po preobratu," je bil skromen napadalec Barcelone.

Oscar pravi najigralec prve tekme
A po mnenju Brazilcev in nogometnih strokovnjakov je bil prvi igralec tekme v resnici Oscar, ki je bil najbolj razpoložen na igrišču in vpleten v vse tri brazilske gole. Mediji branilca Marcela niso pretirano nadlegovali, saj bo šel njegov avtogol, prvi brazilski na SP-jih, v anale kot zanimivost in odgovor na vprašanje, kdo je dosegel prvi gol na SP-ju 2014.

Najprej je vezist Chelseaja na sredini preigral dva Hrvata in podal za izenačujoči zadetek, v drugem polčasu pa je v sredini kazenskega prostora zaposlil do tedaj nevidnega Freda, ki je teatralno odigral prekršek Lovrena za najstrožjo kazen. Piko na i izjemni predstavi je Oscar postavil z iznajdljivim strelom s "špičko" z razdalje in razblinil vse dvome o zmagi Brazilije.

Pred 10 dnevi žvižgi, tokrat karneval
Za konec je Scolari še posebej pohvalil navijače, ki si jih je na stadionu Sao Paulo zbralo 62.103. "Navijači si resnično zaslužijo pohvalo. Bilo je čudovito. Če je bilo še kaj dvoma, da Sao Paulo ne podpira državne reprezentance, je bilo to nocoj razjasnjeno." Na zadnji pripravljalni tekmi pred SP-jem, ko je Brazilija z 1:0 premagala Srbijo, so "selecao" na stadionu Morumbi v Sao Paulu izžvižgali. Marsikdo pa bi se vprašal, ali se žvižgalni koncert ne bi ponovil, če ne bi bilo sporno dosojene enajstmetrovke, ki jo je videl Juiči Nišimura.

Sporna enajstmetrovka za vodstvo Brazilije z 2:1

Ne želim komentirati Kovačeve izjave. Lahko le rečem, da je bila Brazilija petkrat svetovni prvak

Scolarijev odgovor Kovaču