V soboto čakajo Slovence še Argentinci. Foto: Reuters
V soboto čakajo Slovence še Argentinci. Foto: Reuters
Rotman, Katanec in Brečko po porazu v Montevideu
Kirm zapravil lepo priložnost
Zadetek Stuanija za 2:0
Cavani popeljal Urugvaj v vodstvo

"Tekmo smo izgubili, ampak fantom sem čestital. Mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo. Razlika je bila samo ta, da mi svojih priložnosti nismo izkoristili, oni pa so jih. Kar zadeva značaj, vere vase, smo odigrali zelo spodobno. Fantje so pokazali značaj, močni smo bili z žogo, sploh v prvem polčasu, v katerem smo bili odlični. Rezultat bi moral biti takrat drugačen, ampak žal ni bil. Resnično pa sem zadovoljen. Fantje so odigrali zelo dobro," je srečanje ocenil Katanec.

"Tekme, ki jih igrajo Urugvajci, so vse podobne. Ne bi rekel, da je bil Urugvaj tudi v drugem polčasu kaj boljši. Je pa takšen občutek, ker smo jim podarili nekaj kotov in prostih strelov. Iz tega izhaja tudi ta občutek, da so 'ne vem kaj'. Pri teh dolgih podajah pa se lahko zgodi marsikaj. So pa, seveda, to podrobnosti, ki jih moramo popraviti. To sem fantom že povedal," se je na tekmo ozrl Katanec.

"Urugvaj ni bil boljši v posesti ali priložnostih, ki bi si jih ustvaril skozi igro. In to tudi po naših petih menjavah. Tudi prvi gol je bil plod naše napake in dveh kakovostnih igralcev, ki sta to unovčila. Drugače pa smo imeli mi v prvem polčasu 'ohoho' položajev, iz katerih bi lahko iztržili več, tudi dva strela od daleč in eno res izjemno priložnost. Res sem zadovoljen, rezultat na prijateljskih tekmah pa zame res ni pomemben," je dejal Katanec.

"Ekipa je v celoti delovala odlično. Držala se je zakonitosti dandanašnje igre. Ko se žoga odvzame, mora ta hitro steči med igralci. V tem trenutku se mora nasprotna ekipa povleči nazaj. Edinkrat, ko tega nismo naredili, smo jo 'fasali'. To je šola za določene igralce. Jaz sem tu, da jih na to opozarjam in da čim prej nehajo delati takšne napake. Po drugi strani pa moramo, seveda, iz takih priložnosti, ko smo sami pred golom in ko vratar nima več možnosti za resno posredovanje, zadeti. To pa nam ne uspe, kar je ključnega pomena," je še povedal Katanec.

Priložnost je dobro izkoristil debitant Rajko Rotman, ki je presenetljivo začel v prvi enajsterici in odigral vseh 90 minut. "Občutek je bil zelo dober. Pokazali smo, da lahko igramo enakovredno tudi s tako reprezentanco, kot je Urugvaj. Zame je bil to debi, šel sem na tekmo brez strahu, da pokažem, kar znam, in mislim, da je bilo v redu. Imeli smo svoje priložnosti, na žalost smo prejeli zadetek iz polpriložnosti, kjer je prišla do izraza individualna kakovost Diega Forlana in Edinsona Cavanija. Drugače pa si v prvem polčasu oni niso ustvarili kake resne priložnosti, dobro smo stali na igrišču. V drugem polčasu je bilo malce težje, ampak so oni pritiskali predvsem prek prekinitev, iz česar so tudi dosegli zadetek," je povedal nogometaš velenjskega Rudarja.

Nejc Pečnik je odigral zadnjih 30 minut: "Tekma je bila zanimiva, zelo gledljiva. Oboji smo igrali lep nogomet, imeli priložnosti, oni so zadeli, mi ne. Mislim, da je bil drugi njihov gol celo iz prepovedanega položaja, ampak menim, da smo bili vsaj enakovredni."

Slovenija bo v soboto igrala še z Argentino. Tekma se bo začela ob 21.30. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Rotman, Katanec in Brečko po porazu v Montevideu
Kirm zapravil lepo priložnost
Zadetek Stuanija za 2:0
Cavani popeljal Urugvaj v vodstvo