Cesc Fabregas je mojstrsko ukanil vratarja Diega Alvesa in Barcelono povedel v vodstvo. Foto: Reuters
Cesc Fabregas je mojstrsko ukanil vratarja Diega Alvesa in Barcelono povedel v vodstvo. Foto: Reuters
Sofiane Feghouli
Sofiane Feghouli je moral v 76. minuti predčasno pod prho. Foto: Reuters
Lionel Messi
Lionel Messi spet ni bil pri strelu. Foto: Reuters

Katalonci so bili precej boljši od svojega nasprotnika, čeprav so veliko bolje začeli gostje z Mestalle, ki so resno zapretili v 13. minuti prek nevarnega strela Sofianeja Feghoulija.

Trenutek odločitve je prišel tri minute pozneje. Lionel Messi je z odlično globinsko podajo zaposlil Cesca Fabregasa, ki je stekel proti vratom in iz težkega kota z lobom mojstrsko ukanil gostujočega vratarja Diega Alvesa. Barcelona je v prvem polčasu popolnoma nadzirala potek tekme, v drugem polčasu pa je nato kar precej popustila.

Messi ni bil pri strelu
Že v drugi minuti nadaljevanja je Jordi Alba prehitel Carlesa Puyola, a je v zadnjem trenutku žogo izbil vratar José Manuel Pinto, v 59. minuti je bil rezervni vratar Barcelone ob lobu Aritza Aduriza že premagan, a ga je iz zagate na golovi črti rešil Javier Mascherano. Precej smole je imel na tekmi tudi Messi, ki se je večkrat znašel iz oči v oči z nasprotnim vratarjem, a žoge mu nikakor ni uspelo strpati v mrežo. Še najbolj vroče je bilo v 63. minuti, ko je po vnovični napaki v obrambi zdrvel proti Diegu in znova za las zgrešil vrata.

V 76. minuti so 'netopirji' ostali brez izključenega Feghoulija, ki je prejel še drugi rumeni karton, šest minut pozneje pa je Xavi Hernanadez potrdil potnika v finale. Po podaljšani Fabregasovi žogi je z diagonalnim strelom žogo poslal v zgornji levi vratarjev kot in osrečil nekoliko živčne navijače.

Polfinale:
BARCELONA
- Valencia 2:0 (1:0) 1:1
Fabregas 16., Xavi 81.
RK: Feghouli 76./Valencia

Barcelona: Pinto, Abidal, Puyol, Pique, Xavi, Fabregas (92./Iniesta), Mascherano, Messi, Alcantara, Cuenca (89./Tello), Sanchéz (86./Alves).

Valencia: Diego, Miguel, Mathieu, Rami, Alba, Ruiz, Albelda (85./Parejo), Feghouli, Banega (69./Costa), Aduriz, Jonas (79./Piatti).

Sodnik: David Fernandez Borbalan

ATHLETIC BILBAO - Mirandes (III) 6:2 (3:0) 2:1
Muniain 11., Laskurain 14., Aurtenetxe 22., Llorente 71., 75., Caneda 88./ag; Blanco 57., 86.

V krepkem tisku je izid s prve tekme.

Finale bo 20. ali 25. maja.