Soigralci se s Pepejem veselijo vodilnega zadetka. Foto: EPA
Soigralci se s Pepejem veselijo vodilnega zadetka. Foto: EPA
Jese Rodriguez
Jese Rodriguez se je odlično znašel pred vrati v 57. minuti. Foto: EPA
Diego Simeone in Carlo Ancelotti
Diego Simeone in Carlo Ancelotti sta se pozdravila pred začetkom tekme. Foto: EPA
Iker Casillas
Iker Casillas je mrežo ohranil nedotaknjeno. Foto: EPA
Sergio Busquets
Sergio Busquets je načel mrežo Sociedada. Foto: EPA
Gervinho
Gervinho je z dvema zadetkoma zagotovil Romi minimalno pred povratno tekmo v Neaplju. Foto: EPA

Maja lani sta se ekipi pomerili v finalu kraljevega pokala na stadionu Santiago Bernabeu, Atletico je zmagal po podaljšku z 2:1. Izbranci Diega Simeoneja so oktobra dobili tudi prvenstveni obračun na istem stadionu (0:1). Tokrat niso imeli svojega večera in težko je verjeti v popoln preobrat naslednji torek na Vicente Calderonu.
Pepe zadel s "pomočjo" Insue
Gostitelji so povedli v 17. minuti, ko se je branilec Pepe odločil za strel z 20 metrov z desne strani, žoga je zadela Emiliana Insuo, spremenila smer in prelisičila Thibauta Courtoisa. Real je bil boljši v prvem polčasu.
Avtogol Mirande zapečatil usodo Atletica
V 57. minuti je Angel di Maria sijajno zaposlil Jeseja Rodrigueza, ki je s konico nogometnega čevlja poslal žogo v mrežo, Courtois je prepozno reagiral, žogo mu je ušla pod roko. Gostje so imeli najlepšo priložnost v 72. minuti, ko je Diego Godin z glavo že matiral Ikerja Casillasa, a je s črte rešil Luka Modrić. V naslednji minuti je z roba kazenskega prostora meril di Maria, žoga je zadela Mirando in sprmenenila smer, Courtois je bil brez možnosti. Dve minuti pred koncem je vratar Atletica obranil strel Cristiana Ronalda in preprečil pravi polom.
Ancelotti: Tako ekipo želim videti
"Zelo veliko žog smo osvojili na sredini igrišča, na krilih smo odigrali odlično. Prav tako ekipo želim videti. Pred povratno tekmo moramo biti zelo pazljivi," je povedal Carlo Ancelotti.
Sociedad ostal le z deseterico
V drugem polfinalu je Barcelona na stadionu Camp Nou ugnala Real Sociedad z 2:0. Gostje so začeli odločno, Antoine Griezmann je že v 3. minuti preizkusil Joseja Manuela Pinta. Na drugi strani je Lionel Messi s prostega strela zadel prečko.
Vratar Kataloncev se je izkazal v 42. minuti, ko je Carlos Vela švignil mimo Javierja Mascherana in šel sam proti vratom, Pinto pa je bil na mestu. Argentinec je nepravilno oviral Velo, na koncu ga je tudi podrl na tla in to bi morala biti najstrožja kazen za goste. V naslednji minuti je Barca povedla, ko je bil z bližine natančen Sergio Busquets. Gostje so zahtevali prepovedan položaj, Inigo Martinez pa je povedal nekaj krepkih sodniku Joseju Luisu Gonzalezu in si prislužil rdeči karton.

Ogromno praznih sedežev na Camp Nouu
Po uri igre je Cesc Fabregas našel Alexisa Sancheza, ki je zadel okvir vrat, Gorka Elustondo je nespretno posredoval pred svojimi vrati, zadel je vratarja Enauta Zubikaraija in žoga je končala v mreži. Vratar Sociedada je preprečil še višjo zmago Barce, v 65. minuti je obranil strel Xavija, dve minuti pred koncem pa še poskus Messija z volejem.

Srečanje na Camp Nouu si je ogledalo le 38.505 gledalcev.

Španski kraljevi pokal, polfinale, prvi tekmi:
REAL MADRID - ATLETICO MADRID 3:0 (1:0)
Pepe 17., Jese 57., Miranda 73./ag

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao, Alonso, Modrić, Ronaldo, Jese (84./Isco), di Maria (81./Illarramendi), Benzema.

Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Godin, Miranda, Insua, Gabi, Koke, Diego (47./C. Rodriguez), Arda Turan (62./Adrian Lopez), Garcia (70./Sosa), Diego Costa.

Sodnik: Carlos Clos Gomez



BARCELONA - REAL SOCIEDAD 2:0 (1:0)
Busquets 44., Zubikarai 60./ag
RK: Inigo Martinez 44./Real Sociedad

Barcelona:
Pinto, Alves, Mascherano, Pique, Alba, Busquets, Xavi, Fabregas (86./Tello), Sanchez (74./Iniesta), Messi, Pedro.

Real Sociedad: Zubikarai, Zaldua, Ansotegi, Mikel Gonzalez (19./Carlos Martinez), Inigo Martinez, Angel, Zurutuza, Elustondo, Gaztanaga, Griezmann (83./Seferović), Vela (72./Canales).

Sodnik: Jose Luis Gonzalez

Povratni tekmi bosta 11. in 12. februarja. Finale bo 19. aprila.



Italijanski pokal, polfinale, prvi tekmi:
UDINESE -
FIORENTINA 2:1 (1:1)
Di Natale 36., Muriel 82.; Vargas 44.
Iličić (Fiorentina) je bil na klopi.

ROMA
- NAPOLI 3:2 (2:0)
Gervinho 13., 88., Strootman 32.; De Sanctis 47./ag, Mertens 70.




Francoski ligaški pokal, polfinale:
Nantes - PARIS SG 1:2 (0:1)
Veigneau 81.; Ibrahimović 5., 90.

LYON - Troyes 2:1 (2:1)
Lacazette 16., Gomis 26.; Xavier 34.