Gervinho je mojstrsko z desnico poslal žogo mimo Marca Storarija v mrežo. Foto: EPA
Gervinho je mojstrsko z desnico poslal žogo mimo Marca Storarija v mrežo. Foto: EPA
Navijači Rome
Navijači Rome so se veselili prestižne zmage nad italijanskimi prvaki. Foto: EPA
Alvaro Negredo
Alvaro Negredo je na dveh polfinalnih tekmah mrežo West Hama zatresel kar petkrat. Foto: Reuters

Antonio Conte je v začetno postavo uvrstil nekatere rezerviste, v vratih je začel Marco Storari. Rimljani so bili zelo motivirani po porazu v Torinu z 0:3 pred dvema tednoma na srečanju Serie A.

Gostje so imeli najlepšo priložnost na začetku drugega polčasa, ko je Mauricio Isla poslal predložek z desne strani, Federico Peluso pa je z glavo z bližine zatresel mrežo. Stranski sodnik je pokazal, da je bila žoga ob predložku že prek črte.

Roma je bila v drugem polčasu precej nevarnejša. V 79. minuti je rezervist Miralem Pjanić potegnil po levi strani in podal do Kevina Strootmana, ki je žogo podal pred vrata, kjer jo je Gervinho spretno poslal v mrežo. V polfinalu se bo Roma srečala z zmagovalcem obračuna med Napolijem in Laziem.

City še drugič odpihnil West Ham
Manchester City se je po 38 minutah znova prebil v finale angleškega ligaškega pokala, potem ko je na povratni tekmi na Upton Parku še drugič gladko odpravil West Ham (0:3). Varovanci Manuela Pellegrinija so prvo tekmo dobili kar s 6:0, a tudi na drugem srečanju niso popuščali. Že v 3. minuti je najstnik Mesquita Lopes z leve strani podal pred vrata, Alvaro Negredo pa je z glavo matiral Jusiija Jääskeläinena. V 24. minuti je Sergio Agüero z lobom povišal na 0:2 po podaji Lopesa. Končni izid je postavil razigrani Negredo po uri igre. V skupnem seštevku je bilo kar 9:0, kar je najvišja zmaga v zgodovini polfinalnih tekem ligaškega pokala.

Benzema priigral prednost Realu
Madridski Real je na prvi tekmi četrtfinala španskega kraljevega pokala na stadionu Cornella-El Prat ugnal Espanyol (0:1). V 25. minuti je Karim Benzema zadel z glavo po podaji Garetha Bala.

Italijanski pokal, četrtfinale:
ROMA - Juventus 1:0 (0:0)
Gervinho 79.

Roma: De Sanctis, Maicon, Benatia, Castan, Torosidis, Nainggolan, De Rossi, Strootman, Florenzi (75./Pjanić), Totti (83./Ljajić), Gervinho.

Juventus: Storari, Barzagli, Bonucci, Chiellini (46./Ogbonna), Isla, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (81./Tevez), Quagliarella, Giovinco (77./Llorente).

Sodnik: Paolo Tagliavento


Sreda ob 21.00:
MILAN - UDINESE

Četrtek ob 21.00:
FIORENTINA - SIENA

Sreda, 29. januarja, ob 20.45:
NAPOLI - LAZIO




Angleški ligaški pokal, polfinale, povratni tekmi:
West Ham - MANCHESTER CITY 0:3 (0:2) 0:6
Negredo 3., 59., Agüero 24.

West Ham: Jääskeläinen, Taylor, Rat, Morrison, Johnson, Tomkins, Diame (89./Collison), Diarra, Carroll (46./C. Cole), Nolan, J. Cole (47./Downing).

Manchester City: Pantilimon, Boyata, Clichy, Javi García (63./Rodwell), Lescott, Nastasić, Jesus Navas (79./Kolarov), Fernandinho, Agüero (65./Jovetić), Negredo, Mesquita Lopes.

Sodnik: Chris Foy


Sreda ob 20.45:
MANCHESTER UNITED - SUNDERLAND 1:2

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku.




Španski kraljevi pokal, četrtfinale, prve tekme:
ESPANYOL - REAL MADRID 0:1 (0:1)
Benzema 25.

Sreda ob 20.00:
REAL SOCIEDAD - RACING SANTANDER

Ob 22.00:
LEVANTE - BARCELONA

Četrtek ob 21.00:
ATLETICO MADRID - ATHLETIC BILBAO