Goran Šukalo se je letos z Duisburgom uvrstil v finale nemškega pokala. Foto: Reuters
Goran Šukalo se je letos z Duisburgom uvrstil v finale nemškega pokala. Foto: Reuters

Janez Lovrec, vodja kriminalistične policije na mariborski policijski upravi, je povedal, da je bilo opravljenih šest hišnih preiskav v Mariboru in okolici ter dve v Nemčiji: "Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da so osumljeni organizirali ilegalne stavnice, za katere ni bila izdana koncesija. Vodja združbe je od več oseb sprejemal stave za nogometne tekme, prejemal gotovino in izplačeval dobičke. Sostorilci so mu pri tem pomagali."

V pol leta 250 tisoč evrov zaslužka
Vodja združbe, ki je delovala že dalj časa, naj bi bil 47-letni Kosta Turner. Po poročanju več medijev naj bi bili v nezakonite posle vpleteni še Ivan Vinko, Vasja Turner in Zvonko Hajšek ter nekdanji srbski nogometaš Saša Simić. Samo v zadnjih šestih mesecih naj bi zaslužili najmanj 250 tisoč evrov. Če bo sodišče odločilo, da so krivi, jih čaka do osem let zapora.

S Turnerjem se je slišal po telefonu in nič več
Goran Šukalo je za spletno stran svojega kluba Duisburg, ki igra v drugi nemški ligi, povedal: "Poznam človeka, za katerega slovenski mediji domnevajo, da je prirejal izide tekem. Slišala sva se tudi po telefonu, vendar me nikoli ni poskušal prepričati, da bi tudi jaz sodeloval v poslu. Tega sam nikoli ne bi počel!" Šukalo je še dodal, da so navedbe v slovenskih medijih neresnične in da je že najel odvetnika. Njegov klub mu za zdaj povsem zaupa in verjame, da ni bil vpleten v afero.

Nogometna zveza je na svoji spletni strani zapisala: "V NZS-ju nismo uradno seznanjeni in nimamo podrobnejših informacij glede postopka, ki naj bi jih proti nekaterim posameznikom zaradi goljufij na področju športnih stav uvedla policija. Zaenkrat vemo to, kar smo lahko prebrali v medijih. V NZS-ju odločno nasprotujemo kakršnimkoli zlorabam na področju športnih stav. Zavzemamo se za to, da je potrebno vse zlorabe odkrivati, krivce pa sankcionirati. Konkretnih ovadb ne moremo komentirati."


V stavnice vložil že 1,9 milijona evrov?
Šukalo je reprezentančni dres je oblekel 34-krat, nazadnje 29. marca letos na tekmi v Belfastu proti Severni Irski. Za Slovenijo je dosegel tudi dva zadetka. Časnik Večer piše, da naj bi 29-letni Koprčan samo letos v mariborsko stavnico vložil za okrog 1,9 milijona evrov, pri čemer naj bi večino vloženega denarja pobral od drugih nogometašev.