Benjamin Verbič je kot naslednjega člana Celja, ki ga bomo morda kmalu videli v izbrani vrsti, izpostavil Blaža Vrhovca:
Benjamin Verbič je kot naslednjega člana Celja, ki ga bomo morda kmalu videli v izbrani vrsti, izpostavil Blaža Vrhovca: "Na položaju zadnjega veznega igralca je sicer konkurenca zelo huda, a Blaž je res velik delavec in profesionalec, tako da se pustimo presenetiti." Foto: MMC RTV SLO/M. R.

Pred morebitnim debijem je prisotna tista pozitivna trema, a mislim, da imam več treme zdaj, ko odgovarjam na ta vprašanja (smeh).

Benjamin Verbič
Petar Stojanović
Petar Stojanović je novembra proti Kolumbiji v Stožicah odigral ves drugi polčas. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

21-letni nogometaš Celja je prejšnji mesec v našem intervjuju dejal, da se v klubu pred tekmami, na katerih jih vseh 90 minut spremljajo kamere, malce šalijo, da se je treba urediti.

Verbič bo drevi mogoče res dočakal reprezentančni debi, ki mu ga je novembra odnesla poškodba gležnja na prvem treningu z izbrano vrsto v Lescah ob začetku priprav na prijateljsko tekmo proti Kolumbiji. Poškodoval ga je sostanovalec Petar Stojanović, s katerim si tudi med tokratno akcijo deli hotelsko sobo na Brdu pri Kranju.

"S Perom sva se zmenila, da me bo malo "šparal" na treningih, da bom končno zaigral. Mislim, da je prva postava jasna, pričakujem pa nekaj drobtinic, če se tako izrazim. Vsake minute bom vesel," pravi nogometaš iz Vojnika.

Je pričakoval ponoven vpoklic? "Če si igralec slovenske lige, to težko pričakuješ. Vedel sem, da me je selektor spremljal na nekaj tekmah, ob vpoklicu pa sem bil vesel in tudi malce presenečen."

Kako je zadovoljen s svojo pripravljenostjo? "Če sem dobil vpoklic, je verjetno na kar dobri ravni. Moram še naprej trenirati, da bo do konca sezone še boljša. Mislim, da znam še več."

Pozabil na Hannover, a ga podrobno spremlja
Tudi Stojanović, ki je pred štirimi meseci z 19 leti, enim mesecem in 11 dnevi postal najmlajši debitant v slovenski reprezentanci, je potihoma pričakoval nov vpoklic. Vmes je doživel nekoliko neprijetno izkušnjo s "propadlim" prestopom iz Maribora v Hannover.

"Na začetku je bilo malce težko to prenesti, a sem na srečo v takem profesionalnem klubu, da so me strokovno vodstvo in soigralci dvignili na tisto staro raven. Tega nimam več v glavi, vesel sem, da sem na to hitro pozabil. Vse skupaj sem profesionalno sprejel, to se pač dogaja v nogometu. Na pripravah v Turčiji sem potreboval nekaj časa, da sem prišel k sebi, a mislim, da ni bilo nekih večjih težav."

Nogometašem Hannovra spomladi sicer ne gre nič po načrtih, saj so najslabša ekipa po zimskem premoru in so padli precej nizko po lestvici. "Spremljam Bundesligo, njih pa še bolj podrobno. Upam, da bodo ostali v prvi ligi. Želim jim vso srečo," pravi Stojanović, ki je zelo spodoben tekmec veliko bolj izkušenemu Mišu Brečku za igranje na položaju desnega bočnega branilca. Trboveljčan naj bi sicer na nocojšnji tekmi še imel zagotovljeno mesto v začetni postavi.

Pred morebitnim debijem je prisotna tista pozitivna trema, a mislim, da imam več treme zdaj, ko odgovarjam na ta vprašanja (smeh).

Benjamin Verbič
San Marino prihaja v Slovenijo poln optimizma
Katanec: Zmaga ni samoumevna
San Marino prihaja v Slovenijo poln optimizma
Katanec: Zmaga ni samoumevna