Luis Suarez je bil igralec tekme. Foto: Reuters
Luis Suarez je bil igralec tekme. Foto: Reuters

zmage nad Guangdžovom s 3:0 je bil Luis Suarez.

Urugvajski napadalec je namreč zabil vse tri gole. Tik pred koncem prvega polčasa je pospravil odbitek po strelu Ivana Rakitića. V 50. minuti je poskrbel za najlepši gol, po podaji Andresa Inieste si je žogo ustavil na prsih, nato pa jo z volejem spravil v mrežo. Hat-trick je dokončal v 67. minuti, ko je unovčil 11-metrovko.

Španski prvaki so igrali brez Neymarja in Lionela Messija. Argentinec ni igral zaradi bolečin, ki jih ima zaradi ledvičnih kamnov.

"Manjkala sta dva ključna igralca in zavedali smo se, da moramo zato biti še bolj osredotočeni," je po tekmi povedal Suarez in se ozrl že proti finalu: "Pričakujem zanimiv dvoboj in spektakularen finale. Upam, da nam uspe osvojiti svetovno prvenstvo. River je južnoameriški prvak in ima zelo dobro zasedbo. To je eden največjih klubov Južne Amerike. Upam, da bo Messi pravočasno okreval in bo na voljo za finale. Enako velja za finale."

Finale bo v nedeljo ob 11.30, ko se bo Barcelona pomerila z River Platom.

Svetovno klubsko prvenstvo, polfinale:
BARCELONA - Guangdžov 3:0 (1:0)
Suarez 39., 50., 67./11-m

Barcelona: Bravo, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba (76./Adriano), Rakitić, Busquets, Iniesta (81./Sergi Samper), Sergi Roberto (72./Sandro Ramirez), Suarez, Munir.

Gvangžou: S. Li, Zou (35./Š. Li), J.-G. Kim, Š. Feng, L. Džang, Dženg Ži, Paulinho, B. Huang, Ricardo Goulart, L. Dženg (56./Ju), Elkeson (67./Gao oLin).

Sodnik: Joel Antonio Aguilar Chicas (Salvador)

Hirošima - RIVER PLATE 0:1 (0:0)
Alario 72.


Četrtfinale:
Mazembe (KON) - HIROŠIMA 0:3 (0:1)
Šiotani 44., Čiba 56., Asano 78.
America (MEH) - GVANGŽOU 1:2 (0:0)
Peralta 55.; Ženg Long 80., Paulinho 93.