Safet Sušić ostaja selektor BiH-a, s katerim je nastopil tudi na letošnjem SP-ju v Braziliji. Foto: Reuters
Safet Sušić ostaja selektor BiH-a, s katerim je nastopil tudi na letošnjem SP-ju v Braziliji. Foto: Reuters

Izvršni odbor nogometne zveze BiH-a je namreč Sušiću po štiriurni večerni razpravi na izredni seji za zaprtimi vrati izglasoval zaupnico. Sušić je novinarjem po seji IO-ja dejal, da so razpravljali zlasti o tem, kaj je treba storiti, da bo BiH čez dve leti lahko nastopil na evropskem prvenstvu v Franciji.

"Sklep seje je, da smo slabo začeli te kvalifikacije, vendar imamo pred seboj še veliko tekem in ničesar še nismo izgubili," je dejal Sušić in poudaril, da je glavni cilj dobra priprava izbrane vrste za naslednji dve kvalifikacijski tekmi, kjer mora Sušić proti Walesu in Belgiji osvojiti vsaj štiri točke, da bi obdržal položaj.

Mediji v BiH-u so sicer tekmo proti Cipru razglasili za osmešenje in za slabo predstavo okrivili tako selektorja kot nogometaše, ki niso dovolj resno pristopili k tekmi. Po njej je Sušić kritiziral svoje igralce in med drugim dejal, da bi se odrekel petim ali šestim, če bi le našel ustrezne zamenjave. To naj bi le še poslabšano že tako napeto ozračje v slačilnici, kjer nesoglasij naj ne bi manjkalo.

Po novi pogodbi Sušića z nogometno zvezo BiH-a na začetku leta je njegov cilj uvrstitev na Euro 2016. Sušić ima na mesec 25.500 evrov plače. Če cilj ne bo izpolnjen, lahko sledi takojšnja prekinitev pogodbe. Za njegovega naslednika sta sta omenjala Aljoša Asanović in Blaž Slišković.