Cristiano Ronaldo je strelsko formo iz kluba prenesel tudi v reprezentanco. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je strelsko formo iz kluba prenesel tudi v reprezentanco. Foto: EPA
Guus Hiddink odhaja iz Turčije s sklonjeno glavo, tako kot pred dvema letoma, ko ga je na ruski klopi v dodatnih kvalifikacijah za SP presenetila Slovenija. Foto: EPA

Po briljantni predstavi dvakratnega strelca Cristiana Ronalda in pol ducata golov v mreži Bosne in Hercegovine (6:2) je Sušić dejal, da se počuti grozno: "Sem kot boksar, ko ga nokavtirajo. Potreboval bom kar nekaj časa, da si opomorem. Bili so hitrejši, okretnejši, že od samega začetka se je videlo, da igramo z veliko boljšim nasprotnikom."

Kapetan Emir Spahić poziva vodstvo zveze, da Sušića ne zamenjajo, popularni "Pape" pa je še neodločen, ali bo reprezentanco vodil tudi v kvalifikacijah za SP: "Vesel sem podpore kapetana, ki si želi še naprej igrati za reprezentanco. O nadaljnjem vodenju reprezentance pa še ne vem, veliko časa je še do začetka kvalifikacij."

Ronaldo je načel bosansko mrežo iz prostega strela. "Mislim, da so ljudje že navajeni, da zadevam iz prostih strelov, kar je moja specialiteta," se je pohvalil zvezdnik Reala, ki je zadel še za 3:1 po izjemni podaji Moutinha. V svojo statistiko je vpisal še podajo.

Hiddink v 15 mesecih zaslužil prek 10 milijonov evrov
Hrvati so levji delež opravili že v Carigradu, kjer so slavili s 3:0, tako da je bila povratna tekma le formalnost. Končala se je z 0:0. A nekaj grenkega priokusa je vseeno ostalo, saj bi bili Hrvati z zmago v žrebu za EP v drugem bobnu, tako pa so padli v tretjega.

Turki so takoj po porazu odstavili Guusa Hiddinka. Nizozemski strateg je reprezentanco prevzel 1. avgusta 2010, po neuradnih podatkih pa naj bi zaslužil 8 milijonov evrov na leto. S turško zvezo se je dogovoril, da mu za predčasno prekinitev pogodbe izplača še 3,2 milijona evrov. Hiddink je torej za 15-mesečno avanturo na klopi Turčije zaslužil več kot 10 milijonov evrov. Nizozemec se z ekipo ni vrnil v Carigrad. Od igralcev se je poslovil v zagrebški slačilnici in odletel na Nizozemsko.

Po dodatnih kvalifikacijah so znani tudi bobni pred žrebom, ki bo 2. decembra.

Boben 1: Poljska, Ukrajina (gostiteljici), Španija, Nizozemska
Boben 2: Nemčija, Italija, Anglija, Rusija
Boben 3: Hrvaška, Grčija, Portugalska, Švedska
Boben 4: Danska, Francija, Češka, Irska