Marouane Fellaini je vstopil na začetku drugega polčasa in postavil končni izid v Bruslju. Foto: Reuters
Marouane Fellaini je vstopil na začetku drugega polčasa in postavil končni izid v Bruslju. Foto: Reuters
Selektor Roberto Martinez ima na voljo odlično zasedbo, ki ima visoke cilje v Rusiji. Na zadnjem mundialu v Braziliji so Belgijci izpadli v četrtfinalu proti Argentini z 0:1. Foto: Reuters

V 27. minuti je kapetan Eden Hazard streljal z roba kazenskega prostora, vratar Esam El Hadari je žogo odbil, pritekel je Romelu Lukaku in iz bližine zatresel mrežo. Sedem minut pred odmorom je Yannick Carrasco sijajno zaposlil Hazarda, ki je z levo nogo povišal na 2:0.

Tudi v drugem polčasu so bili Belgijci boljši. Michy Batshuayi je v sodnikovem dodatku prodrl po desni strani in pred vrati našel Marouaneja Fellainija, ki je le še podstavil desno nogo.

Na SP-ju bo Belgija igrala s Panamo, Tunizijo in Anglijo, Egipt pa z Rusijo, Urugvajem in Savdsko Arabijo.

Nov poraz Nigerijcev
V avstrijskem Schwehatu sta se pomerili Nigerija in Češka. Po zadetku Tomaša Kalasa v 25. minuti so slavili Čehi, ki jih ne bo na SP-ju. Nigerijci, ki so odigrali zadnjo pripravljalno tekmo, so prejšnji teden izgubili tudi proti Angležem na Wembleju z 1:2. Na mundialu bodo igrali v skupini z Argentino, Hrvaško in Islandijo.

Norvežani ugnali Panamo
Norveška je premagala debitantko na SP-jih Panamo z 1:0. Odlolčil je Joshua King v 4. minuti. Za Panamo je bil to zadnji test pred SP-jem, pred tem se je s Severno Irsko razšla brez zadetkov. V Rusiji bo igrala v skupini G skupaj z Belgijo, Tunizijo in Anglijo.

Norvežani bodo tekmec Slovenije v Ligi narodov, v tej skupini sta še Ciper in Bolgarija.

Prijateljske tekme:
BELGIJA
- EGIPT 3:0 (2:0)
R. Lukaku 27., E. Hazard 38., Fellaini 92.

Belgija: Courtois, Alderweireld, Ciman, Vertonghen (81./Boyata), Meunier (70./T. Hazard), De Bruyne, Witsel (46./Fellaini), Carrasco, Mertens (46./Chadli), E. Hazard (46./Januzaj), R. Lukaku (46./Batshuayi).

Egipt: El Hadari (46./El Šenavi), Ahmed Ibrahim (71./Elmohamadi), Gabr Mossad, Hegazi, Šhafi, Elneni, Hamed (62./Morsy), Warda (79./Gaber), El Said, Sobhi (67./Kahraba), Fahmy Tharwat (56./Trezeguet).

Sodnik: Anasthasios Sidiropoulos (Grčija)


ČEŠKA - NIGERIJA 1:0 (1:0)
Kalas 25.

NORVEŠKA - PANAMA 1:0 (1:0)
King 4.