Bob Bradley je med letoma 2006 in 2011 sedel na klopi ZDA, nato pa je vodil še Egipt, norveški Stabaek in Le Havre. Foto: EPA
Bob Bradley je med letoma 2006 in 2011 sedel na klopi ZDA, nato pa je vodil še Egipt, norveški Stabaek in Le Havre. Foto: EPA
Roberto Di Matteo
Roberto Di Matteo se ni znašel pri Schalkeju in pri Aston Villi. Foto: EPA

58-letni Bradley je postal prvi Američan na mestu trenerja angleškega kluba. Zaradi nove službe bo pustil delo pri francoskem drugoligašu Le Havre. Novo ekipo bo v vlogi trenerja prvič vodil 15. oktobra na tekmi proti Arsenalu. Med glavnimi kandidati za trenerja Swanseaja je bil tudi legendarni nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs.

Guidolin, ki prav danes praznuje 61. rojstni dan, je Swansea prevzel januarja letos, po sedmih krogih v novi sezoni pa zaseda šele 17. mesto. Zbral je le štiri točke, v soboto pa je izgubil doma proti Liverpoolu z 1:2. Klub zapuščajo tudi člani strokovnega štaba Diego Bortoluzzi, Gabrielle Ambrosetti in Claudio Bordon.

Aston Villa odpustila di Mattea
Vodstvo Aston Ville je odpustilo trenerja Roberta di Mattea po le 124 dneh. Italijanski strateg je dobil le eno izmed enajstih tekem v drugi angleški ligi. Aston Villa, ki je maja izpadla iz Premier lige, je v drugi ligi šele na 19. mestu z desetimi točkami.

46-letni di Matteo je 19. maja 2012 s Chelseajem zmagal v Ligi prvakov, v finalu so modri po streljanju enajstmetrovk premagali Bayern na Allianz Areni.