Nogometaši Manchester Uniteda so sklonjenih glav zapustili zelenico Old Trafforda, potem ko jih je v 3. krogu FA-pokala izločil Swansea City. Foto: Reuters
Nogometaši Manchester Uniteda so sklonjenih glav zapustili zelenico Old Trafforda, potem ko jih je v 3. krogu FA-pokala izločil Swansea City. Foto: Reuters
Wilfried Bony
Wilfried Bony (desno) je z neubranljivim strelom z glavo pokopal Manchester United na Old Traffordu. Foto: EPA
Mike Dean in Fabio da Silva
Fabio da Silva si je zaradi nevarne igre s podplatom prislužil predčasno pot pod prho. Foto: Reuters
David Moyes in Michael Laudrup
Unitedov menedžer David Moyes (levo), ki izgublja potrpljenje pri navijačih z Old Trafforda, je moral po tekmi priznati premoč Michaelu Laudrupu in njegovim varovancem. Foto: Reuters
Alex Ferguson
Zaskrbljeni izraz nekdanjega menedžerja Uniteda Alexa Fergusona na tribunah med tekmo 3. kroga FA-pokala. Od njegove odhoda z menedžerskega stolčka po koncu lanske sezone se je krivulja rdečih vragov obrnila precej navzdol. Foto: EPA
John Obi Mikel
John Obi Mikel (desno) je tri od svojih štirih zadetkov za Chelsea dosegel v FA-pokalu. Foto: Reuters
Iago Aspas in Raheem Sterling
Iago Aspas in Raheem Sterling sta s hitro akcijo poskrbela za odločilni gol na tekmi v Liverpoolu. Foto: Reuters

Varovanci Davida Moyesa so doživeli že drugi poraz na domačem terenu v tednu dni, potem ko jih je v tekmi angleškega prvenstva z identičnim izidom odpravil Tottenham. Izgubili so kar štiri od zadnjih šestih tekem v vseh tekmovanjih na Old Traffordu.

V 3. krogu najstarejšega pokalnega nogometnega tekmovanja na svetu so se aktualni angleški prvaki poslovili šele drugič v zadnjih 29 letih in prvič po letu 2010, ko jih je na Old Traffordu presenetil Leeds United (0:1). To je bila za Swansea šele prva zmaga nad rdečimi iz Manchestra, predtem so dvakrat remizirali in osemkrat izgubili.

Routledge z lepim golom zadel za vodstvo
Rdeči vragi so se v zaostanku znašli že v 13. minuti srečanja, ko je Valižane v vodstvo popeljal Wayne Routledge. Po lepem kombiniranju je 28-letnik stekel proti vratom in pod pritiskom Chrisa Smallinga žogo dvignil prek vtekajočega Andersa Lindegaarda za 0:1.

Bony šokiral na pol prazen Old Trafford
Toda vodstvo gostov ni trajalo dolgo, kmalu zatem je z leve strani pred vrata sijajno podal Alexander Büttner, žogo pa je spretno v mrežo iz neposredne bližine pospravil Javier Hernandez. V nadaljevanju sta si obe ekipi pripravili nekaj polpriložnosti, ki so ostale neizkoriščene, v 80. minuti si je izključitev zaradi nevarne igre s podplatom prislužil domači branilec Fabio da Silva. Ko je že kazalo, da bo treba ponoviti tekmo na stadionu Liberty, je Wilfried Bony šokiral še tiste redke navijače, ki so ostali na stadionu. 25-letni napadalec Slonokoščene obale je po predložku Routledgea, ki je po levi strani pobegnil Darrenu Fletcherju, z glavo neubranljivo sprožil proti vratom Lindegaarda, ki je bil ob strelu povsem nemočen.

Do konca tekme so si Moyesovi izbranci na vse kriplje prizadevali izid poravnati, a jim je za to zmanjkalo časa.

Mikel spet med strelci
Nogometaši Chelseaja so se v 4. krog tekmovanja uvrstili prek Derbyja, ki so ga v gosteh odpravili z 2:0. Mož odločitve je bil John Obi Mikel, ki je z zadetkom okronal svoj 300. nastop za modre iz Londona. Nigerijec je v 66. minuti z glavo žogo pospravil v mrežo, potem ko ga je pred vrati s krasnim predložkom našel Willian. Mikel je za Chelsea zadel štiri gole, tri je zadel v FA-pokalu. Zmago Londončanov je v 71. minuti potrdil Oscar, ki je zadel ob slabšem posredovanju domačega vratarja Leeja Granta.

Aspas zadel za napredovanje Liverpoola
Iz 3. kroga so napredovali tudi nogometaši Liverpoola, ki so na Anfieldu z 2:0 ugnali nižjeligaša Oldham Athletic. Rdeče je v vodstvo popeljal Iago Aspas, ki je dosegel svoj prvi zadetek za 5-kratne evropske prvake. Španec, ki se je klubu pridružil letos poleti, je po Sterlingovi podaji z volejem matiral gostujočega vratarja Marka Oxleyja. Končni izid je osem minut pred iztekom rednega dela srečanja z golom v lastno mrežo postavil James Tarkowski.

3. krog, nedeljske tekme:
Manchester United - SWANSEA 1:2 (1:1)
Hernandez 16.; Routledge 12., Bony 90.
RK: F. da Silva 80./Man United

Man Utd: Lindegaard, Ferdinand (76./F. da Silva), Evans, Smalling, Büttner, Cleverley, Fletcher, Valencia (63./Januzaj), Kagava, Hernandez, Welbeck.

Swansea: Tremmel, Amat, Taylor, Chico, Tiendalli, Britton, Shelvey (64./Canas), Routledge, De Guzman (85./Vasquez), Pozuelo, Bony.

Sodnik: Mike Dean


SUNDERLAND - Carlisle 3:1 (1:1)

Derby - CHELSEA 0:2 (0:0)
Mikel 66., Oscar 71.

LIVERPOOL - Oldham 2:0 (0:0)
Aspas 54., Tarkowski 82./ag

NOTTINGHAM FOREST - West Ham 5:0 (1:0)
Abdoun 13., Paterson 65., 71., 79., Reid 90.

PORT VALE - PLYMOUTH 2:2 (2:0)


Pari 4. kroga, 25./26. januar:
SUNDERLAND - KIDDERMINSTER/PETERBOROUGH
BOLTON - CARDIFF CITY
SOUTHAMPTON - YEOVIL TOWN
HUDDERSFIELD TOWN - CHARLTON/OXFORD UNITED
PORT VALE/PLYMOUTH - BRIGHTON & HOVE ALBION
NOTTINGHAM FOREST - IPSWICH TOWN/PRESTON NORTH END
SOUTHEND UNITED - HULL CITY
ROCHDALE - MACCLESFIELD TOWN/SHEFFIELD WEDNESDAY
ARSENAL - COVENTRY CITY
STEVENAGE - EVERTON
WIGAN ATHLETIC/MK DONS - CRYSTAL PALACE
CHELSEA - STOKE CITY
BLACBURN/MANCHESTER CITY - BRISTOL CITY/WATFORD
BOURNEMOUTH/BURTON - LIVERPOOL
BIRMINGHAM CITY/BRISTOL ROVERS/CRAWLEY TOWN - SWANSEA CITY
SHEFFIELD UNITED - NORWICH CITY/FULHAM