Diego Tardelli in brazilski kapetan Neymar. Foto: Reuters
Diego Tardelli in brazilski kapetan Neymar. Foto: Reuters

29-letni napadalec je prva izbira novega selektorja v konici napada, kjer je zamenjal Freda, ki se ni proslavil na letošnjem svetovnem prvenstvu. Tardelli je bil proti velikim brazilskim tekmecem izvrsten. Selecao je povedel v 28. minuti, ko je z desne podal Oscar, v skoku pa sta se nespretno za žogo borila Pablo Zabaleta in Federico Fernandez ter jo le odbila do osamljenega Tardellija, ki je strelja s prve, žoge sicer ni najbolje zadel, a vseeno zatresel mrežo gavčev.

Varovanci Tate Martina bi lahko izenačili še pred polčasom, ko je Angela di Mario v kazenskem prostoru nepravilno oviral Danilo. Lionel Messi je streljal z bele točke, Jefferson pa je bil na mestu. Argentinski kapetan je zapravil tretjo enajstmetrovko od zadnjih štirih, ki jih je izvajal za reprezentanco ali klub. V 64. minuti je Tardelli potrdil zmago na prestižnem obračunu. Oscar je izvedel kot, na prvi vratnici pa je David Luiz podaljšal žogo do Tardellija, na katerega je pozabila argentinska obramba, napadalec Atletico Mineira pa je jo z glavo preusmeril v mrežo. V drugem polčasu sta priložnost s klopi dobila tudi povratnika v izbrani vrsti Kaka in Robinho.

Peking, prijateljska tekma:
BRAZILIJA – ARGENTINA 2:0 (1:0)
Tardelli 28., 64.
Jefferson je v 41. minuti ubranil enajstmetrovko Messija.

Brazilija: Jefferson, Danilo, David Luiz (90./Carlos Gilberto), Miranda, Filipe Luis, Elias, Luiz Gustavo, Willian, Oscar, Tardelli (82./Kaka), Neymar (95./Robinho).

Argentina: Romero, Zabaleta, Fernandez, Demichelis, Rojo, Mascherano, Pereyra (76./Perez), di Maria, Lamela (61./Pastore), Messi, Agüero (61./Higuain).