Uefa je soglasno podprla Giannija Infantina za predsednika Fife. Foto: EPA
Uefa je soglasno podprla Giannija Infantina za predsednika Fife. Foto: EPA

To bo na sporedu med 5. junijem in 3. julijem. Gre za tehnologijo, ki je v pomoč sodnikom pri dosojanju in razveljavljanju zadetkov. Izvršni odbor Uefe je ob tem potrdil, da bo ta tehnologija že jeseni tudi sestavni del Lige prvakov, sezono kasneje pa tudi v Evropski ligi. Tehnologijo so sicer že uspešno preizkusili na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Uefa (še) ne bo volila naslednika Platinija
Ob tem je IO Uefe danes tudi potrdil, da krovna evropska nogometno zveza ne bo imela predčasnih nadomestnih predsedniških volitev po suspenzu njihovega predsednika Michela Platinija. Tega je etična komisija Mednarodne nogometne zveze kaznovala s kar osemletno prepovedjo dela v nogometu. Pri Uefi so mnenja, da bodo najprej počakali, da se vsi postopki in pritožbe zaključijo. Platini je namreč napovedal pritožbo pri Fifi in na Mednarodnem arbitražnem športnem razsodišču.

Sicer pa se je Uefa odločila tudi za izvedbo izrednega kongresa 25. februarja v Zürichu, kjer bodo le dan kasneje izvolili novega predsednika Fife, ki bo zamenjal Josepha Blatterja. Kandidat za to mesto je bil pred suspenzom tudi predsednik Uefe Platini, sedanji evropski kandidat pa je Gianni Infantino. Poleg Infantina se bodo za položaj potegovali še jordanski princ Ali Bin Al Hussein, Bahrajnčan Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, Francoz Jerome Chamgagne in JužnoafričanToky Sexwale. Rok za oddajo kandidatur se bo sicer iztekel 26. januarja.