Veliko veselje igralcev Juventusa po prestižni zmagi. Foto: EPA
Veliko veselje igralcev Juventusa po prestižni zmagi. Foto: EPA
Alvaro Morata
Alvaro Morata, ki je 19. julija lani za 20 milijonov evrov prestopil iz Reala k Juventusu, je že v 8. minuti zatresel mrežo kraljevega kluba. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo se je po hat-tricku v Sevilli v soboto znova vpisal med strelce. Foto: EPA
Carlos Tevez
Carlos Tevez je bil natančen z bele točke. Foto: EPA

Stara dama, ki je v soboto potrdila 31. "scudetto", je igrala zelo napadalno in povzročala številne težave obrambi kraljevega kluba. Gostitelji so imeli 47 odstotkov posesti žoge, tudi v strelih na vrata je bilo izenačeno (12:12). Obeta se napeto povratno srečanje naslednjo sredo na stadionu Santiago Bernabeu.

Morata jo je zagodel nekdanjim soigralcem
Gostiteljem je uspel sanjski štart. V 8. minuti je Tevez z desne strani v kazenskem prostoru sprožil diagonalni strel, Iker Casillas je s skrajnimi močmi žogo odbil, na daljši vratnici je pritekel Alvaro Morata in z bližine zatresel mrežo. Nekdanji napadalec madridskega Reala se zadetka ni pretirano veselil. Lepo se je izognil prepovedanemu položaju, branilec Pepe pa je bil prepočasen.
Juventus je dobil silovit zalet. V 18. minuti je Tevez meril mimo vrat, Leonardo Bonucci je žogo zadržal v igri in iz težkega kota zadel vratnico, a je bil v prepovedanem položaju. Real je počasi prišel do sape, v 24. minuti je Ronaldo meril z roba kazenskega prostora mimo vrat. Igra je bila presenetljivo odprta z obeh strani, že v naslednji minuti je branilec Stephan Lichtsteiner z desne strani prodrl v kazenski prostor, namesto podaje pred vrata, pa je streljal mimo vrat.
Ronaldo izenačil z glavo
V 27. minuti je po napaki Patrica Evraja v kazenskem prostoru James Rodriguez mojstrsko poslal žogo pred vrata, kjer se je Ronaldo izognil prepovedanemu položaju in z glavo neoviran zatresel mrežo.
James stresel prečko
Real je bil vse nevarnejši. Štiri minute pred odmorom je Isco z leve strani podal pred vrata, kjer je James Rodriguez z glavo z dveh metrov stresel prečko.
Tevez izsilil najstrožjo kazen in jo unovčil
V 56. minuti je Tevez po hitrem protinapadu prodrl v kazenski prostor, podrl ga je Daniel Carvajal. Sodnik Martin Atkinson je takoj pokazal na belo točko in dodelil rumeni karton Arturu Vidalu, ki je zahteval izključitev. Carvajal jo je presenetljivo odnesel brez kazni, rumeni karton je dobil še Marcelo, ki je v isti akciji podrl Morato. Tevez je z enajstih metrov poslal žogo z desnico po sredini vrat, Casillas je bil nemočen.
Rezervist Llorente ni postavil pike na i
Massimiliano Allegri
je okrepil obrambo, v 64. minuti je v igro poslal Andreo Barzaglija.
Tudi Ancelotti je v igro poslal jokerja Javierja Hernandeza, ki pa ni poživil igre. Real je skušal bolj pritiskati. Po podaji Hernandeza s peto je bil Ronaldo prekratek, Toni Kroos ni bil natančen z močnim strelom z 20 metrov.
Najlepšo priložnost je imel Fernando Llorente v 87. minuti. Napadalec, ki je v 78. minuti zamenjal Morato, je že preigral Casillasa, nato pa iz mrtvega kota z desne strani podal v sredino, kjer pa ni bilo nobenega soigralca. V sodnikovem dodatku je po podaji Andree Pirla s prostega strela do strela z glavo prišel Llorente, a je bil Casillas zbran.

Polfinale, prva tekma:
JUVENTUS - REAL MADRID 2:1 (1:1)
41.011; Morata 8., Tevez 58./11-m; Ronaldo 27.

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci , Chiellini , Evra, Pirlo, Marchisio, Sturaro ( 64./Barzagli), Vidal , Tevez ( 86./Pereyra), Morata ( 78./Llorente).

Real Madrid: Casillas, Carvajal , Pepe, Varane, Marcelo , Kroos, Ramos, James Rodriguez , Isco ( 63./Hernandez), Bale ( 86./Jese), Ronaldo.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)

Povratna tekma bo 13. maja.