Thiago Alcantara je dosegel prvi zadetek v dresu Bayerna. Čestital mu je trener Pep Guardiola, ki si ga je tako želel imeti v ekipi. V sredo ob 18.30 se bo Bayern na prijateljski tekmi v Münchnu srečal z Barcelono. Foto: Reuters
Thiago Alcantara je dosegel prvi zadetek v dresu Bayerna. Čestital mu je trener Pep Guardiola, ki si ga je tako želel imeti v ekipi. V sredo ob 18.30 se bo Bayern na prijateljski tekmi v Münchnu srečal z Barcelono. Foto: Reuters
Arjen Robben
Arjen Robben je z glavo dosegel četrti zadetek za evropske prvake. Foto: Reuters

Bavarci, ki so v sobotnem polfinalu odpravili Hamburg kar s 4:0, so povedli v 17. minuti. Arjen Robben je poslal visoko žogo v kazenski prostor, najhitrejši je bil Franck Ribery, ki je z volejem z desnico matiral Christoferja Heimerotha. V 23. minuti je kapetan Philipp Lahm z natančnim strelom z desnico z roba kazenskega prostora povišal na 0:2.

Thiago Alcantara je začel v prvi postavi, v 26. minuti pa je po podaji Jeroma Boatenga z desne strani s prsmi poslal žogo prek golove črte. Po pol ure igre je Diego Contento v kazenskem prostoru podrl Patricka Herrmanna, z bele točke pa je znižal Luuk de Jong.

Na turnirju so igrali dva polčasa po 30 minut. Tudi v drugem polčasu so navijači na Borussia Parku videli premoč evropskih prvakov. V 41. minuti je Ribery našel Robbna, ki je z glavo s petih metrov zatresel mrežo. Francoski virtuoz je v zadnji minuti zaposlil še Thomasa Müllerja, ki je postavil piko na i sijajni predstavi 23-kratnih nemških prvakov.

Ekipi se bosta srečali tudi 9. avgusta na Allianz Areni na uvodni tekmi nove sezone nemškega prvenstva.

Dortmund do tretjega mesta
V tekmi za tretje mesto je dortmundska Borussia premagala Hamburger SV z 1:0. Odločilni zadetek je dosegel Jonas Hofmann v 24. minuti z desnico. Rumeno-črni se bodo z Bayernom srečali v soboto na stadionu Wetsfalen na tekmi za nemški superpokal.

Pokal Telekom, finale:
BORUSSIA (M) - BAYERN 1:5 (1:3)
47.125; de Jong 30./11-m; Ribery 17., Lahm 23., Thiago 26., Robben 41., Müller 60.

Borussia (M): Heimeroth, Jantschke, Nordtveit, Alvaro Dominguez, Wendt, Dahoud, Xhaka (31./Kramer), Herrmann, Arango, de Jong, Hrgota.

Bayern: Starke, Rafinha, van Buyten (50./Kirchoff), Boateng, Contento (31./Alaba), Thiago (50./Shaqiri), Robben, Lahm (50./Weihrauch), Kroos (51./Weiser), Ribery, Müller.

Za tretje mesto:
BORUSSIA (D) - HAMBURGER SV 1:0 (1:0)
Hofmann 24.

Polfinale:
HAMBURGER SV - BAYERN 0:4 (0:1)
Boateng 12., Mandžukić 41., Kroos 44., Müller 52.

BORUSSIA (M) - BORUSSIA (D) 1:0 (0:0)
Daems 61./11-m