V ukrajinskem dresu je Anatolij Timoščuk zbral 140 nastopov in dosegel štiri gole. Foto: EPA
V ukrajinskem dresu je Anatolij Timoščuk zbral 140 nastopov in dosegel štiri gole. Foto: EPA

36-letni Timoščuk sicer v reprezentanci ne igra več pomemben vloge, a je vezist, ki je v izbrani vrsti odigral kar 140 tekem, ob trenutno glavnih zvezdnikih Jevgenu Konopljanki in Andriju Jarmolenku najbolj zveneče ime v ukrajinskem moštvu. "Ekipa se bori na vsaki tekmi. V kvalifikacijski skupini je bila trd tekmec vsakomur. Gledal sem igro Slovenije v kvalifikacijah in lahko rečem, da nikakor ni bila slabša od Anglije in Švice. Slovenci so pokazali visoko raven igre," je povedal ukrajinski kapetan.

"Samir Handanović, Kevin Kampl in Milivoje Novaković so igralci, ki določajo igro Slovenije v različnih linijah. V bistvu me spominja na Slovaško. Njena igra temelji na organizaciji obrambe, ima karakter, ekipni duh in borbenost," je za sport-ekspress.ua Timoščuk izpostavil najnevarnejše slovenske nogometaše.

Razmišljajo le o končnem razpletu
Obenem je Timoščuk dejal, da so že nogometaši kar malce naveličani spominjanja na prvi ukrajinsko-slovenski boj v dodatnih kvalifikacijah pred 16 leti in da nikakor ne bo šlo za povračilo oziroma maščevanje: "To bo naš izziv. Da ne razmišljamo o tem kot o maščevanju, ampak o končnem razpletu. Obe ekipi poznata slabosti in prednosti tekmeca, se zavedata pomembnosti tekem in odgovornosti za rezultat. Verjamemo vase in smo popolnoma osredotočeni."

"Vsak dan vadimo z dobro voljo, vsi igralci so odlično pripravljeni, tako fizično kot psihološko. To je treba zadržati tudi za ti dve tekmi. Medtem pa se moramo še malce bolj povezati, da se bomo bolje razumeli na igrišču. Pokazati moramo popolno zavezanost cilju in doseči želene rezultate," je dodal Timoščuk, ki zdaj igra za kazahstanski Kairat. Dolgo je nosil dres Šahtarja, štiri leta je igral tudi za Bayern, pred epizodo in po njej na Bavarskem pa je bil član peterburškega Zenita.