Yaya Toure je državni prvak postal v Slonokoščeni obali, Grčiji, Španiji in Angliji. Foto: Reuters
Yaya Toure je državni prvak postal v Slonokoščeni obali, Grčiji, Španiji in Angliji. Foto: Reuters

Vezist angleških nogometnih prvakov je prejšnji teden dopolnil 31 let, v istem času pa so bili igralci Cityja v Abu Dabiju, kjer so z arabskimi lastniki proslavili četrti naslov državnega prvaka. Toure je ob osebnem prazniku prejel tudi torto, po besedah njegovega zastopnika Dimitrija Seluka pa ga je razjezilo, ker mu lastniki (korporacija Abu Dabi United Group) niso osebno čestitali.

Niso pričakovali novega avta, ampak ...
"Res je dobil torto, a ko je Roberto Carlos praznoval rojstni dan, mu je lastnik Anžija kupil bugatija. Ne pričakujem, da bi lastnik Manchester Cityja Yayu kupil bugatija, a želeli smo si vsaj stisk rok. To je najmanj, kar smo pričakovali v taki situaciji. Yaya je seveda vznemirjen. Imel je rojstni dan in nihče mu ni čestital," je dogodke povzel Seluk.

Brez spoštovanja lahko zapusti klub
"Osnova so medosebni odnosi, morda je to zdaj trenutek, da se Yaya tega dobro zave. Če ga Manchester City ne spoštuje dovolj, potem je vse jasno, Yaya tudi lahko zapusti klub, ni problema," je retoriko stopnjeval Seluk.

Vse bo razložil po koncu SP-ja
Toure je član Manchester Cityja od leta 2010. V vsaki od prvih treh sezon je v prvenstvu zabil po šest golov, letos pa je eksplodiral, saj je dosegel kar 20 golov in bil najboljši igralec sezone. Nogometaš iz Slonokoščene obale o zapletu ni želel preveč govoriti, na Twitterju je zapisal: "Vse, kar je Dimitrij zapisal, drži. On je moj uradni zastopnik. Po koncu svetovnega prvenstva bom dal intervjuje, v katerem bom vse natančno razložil."

Ne želi(ta) si povišice
Toure je lani s Cityjem podpisal novo štiriletno pogodbo. Nekateri so prepričani, da si Toure in Seluk skušata zaradi izjemne sezone zgolj zagotoviti boljše finančne pogoje, kar pa je Seluk že zanikal: "Ne, denar ni pomemben. Toure ima dovolj denarja. Bolj kot nekaj tisoč funtov dodatka k plači so pomembni medsebojni odnosi."