Jure Travner je nogometno pot začel v Celju, v novem letu jo bo nadaljeval v Readingu. Foto: Osebni arhiv Jureta Travnerja
Jure Travner je nogometno pot začel v Celju, v novem letu jo bo nadaljeval v Readingu. Foto: Osebni arhiv Jureta Travnerja
Jure Travner
Travner bo sodeloval z nekdanjim pomočnikom Joseja Mourinha. Foto: Osebni arhiv Jureta Travnerja

V klubu s stadiona Madejski se je v zadnjih dneh veliko dogajalo, največja sprememba se je zgodila na menedžerskem stolčku, kjer je Nigela Adkinsa zamenjal nekdanji Mourinhov pomočnik pri Chelseaju, Steve Clarke. Škot je pred odhodom k Readingu med letoma 2012 in 2013 vodil West Bromwich Albion.

Stojanović in Verbič v Top100
Po izboru spletne strani IBWM, kjer z glasovanjem sodelujejo elitni nogometni novinarji, sta se na seznam 100 najbolj perspektivnih nogometašev na svetu uvrstila tudi dva Slovenca. To sta branilec Maribora Petar Stojanović in vezist Celja Benjamin Verbič.


Kmalu bo lahko tudi uradno nastopil

Travner je z modro-belimi treniral že dalj časa, po uradnem podpisu pogodbe ta teden pa bo zelo kmalu dobil tudi pravico do uradnega igranja tekem. Celjan si je na Otoku izkušnje nabiral pri Watfordu in St. Mirrenu, za katerega je med letoma 2010 in 2011 nastopil na 37 tekmah, dosegel je tudi zadetek. Levi bočni branilec je sicer kariero začel v Celju, katerega član je bil med letoma 2004 in 2009. V sezoni 2004/05 je bil posojen Šmartnemu 1928, prihodnje leto Dravogradu. V tujini je poleg prej omenjenih klubov zaigral še za Ludogorec iz Razgrada.
Reading je lansko sezono angleške druge lige oziroma Championshipa sklenil na 7. mestu. Letos mu ne kaže tako dobro, po 21 krogih zaseda šele 16. mesto, za 6. mestom, ki še vodi v izločilne boje za kvalifikacijsko tekmo za Premier ligo, zaostaja za 10 točk.