Damjan Bohar je pred dvema letoma zadel v Mariboru ob remiju proti Celticu (1:1), ki sta mu sledila zmaga v Glasgowu in preboj v Ligo prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Damjan Bohar je pred dvema letoma zadel v Mariboru ob remiju proti Celticu (1:1), ki sta mu sledila zmaga v Glasgowu in preboj v Ligo prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Bohar in Milanič pred tekmo z Aberdeenom

Nato je z zmago nad Hamburgom osvojil še evropski superpokal. Med letoma 1978 in 1986 ga je vodil sloviti Alex Ferguson.

Mariborčani so zadnji trening pred odhodom na Škotsko opravili za zaprtimi vrati. “Igrajo tipičen otoški nogomet, gredo trdo v dvoboje, se ne izmikajo. So premagljivi, a bomo morali biti na visoki ravni v vseh pogledih. Še posebej na gostovanju bomo morali biti hitri v vseh smereh, kajti v dvoboju s takšnim tekmecem ni vmesnih premorov," pravi trener Darko Milanič, ki je bil ob nedeljski zmagi nad Rudarjem (2:0) zadovoljen s kombinatoriko, predvsem v prvem polčasu.
Razveselil se je tudi vrnitve Rodriga Defendija, ki je dočakal prve minute na igrišču po finalu Pokala Slovenije pred dvema mesecema in zapletu s poškodbo med pripravljalnim obdobjem. V 75 minutah je presegel trenerjeva pričakovanja.

Lani na Reki slavili z 0:3
Mitja Viler
svari pred podcenjevanjem škotskega podprvaka, ki je lani v drugem predkrogu Evropske lige izločil Rijeko Matjaža Keka. Na Kantridi je bilo kar 0:3, nato pa je Aberdeen doma potrdil napredovanje z remijem 2:2 po zaostanku z 0:2. V nadaljevanju tekmovanja je izpadel proti kazahstanskemu Kairatu (v gosteh 1:2, doma 1:1).
"Imam občutek, da mnogi menijo, kako smo že uvrščeni v naslednji krog. Zdi se mi, kot da so nekateri odpisali Aberdeen. A treba je ostati na realnih tleh. Naša ekipa ima na papirju nekaj manj centimetrov, kot smo jih imeli v prejšnjih letih. Temu bo v dvoboju s tekmeci, ki veliko stavijo na skok igro, treba nameniti precejšnjo pozornost,”
je povedal Viler. Škotska liga se sicer začne šele prihodnji konec tedna po povratni tekmi v Mariboru.

McInnes: V Sofiji jih ni pograbila panika
Trener Aberdeena Derek McInnes, ki na klopi sedi od aprila 2013, je na novinarski konferenci našel precej lepih besed za slovenskega podprvaka: "Maribor ima odlično ekipo. V nedeljo so brez težav zmagali s popolnoma spremenjeno začetno enajsterico. So močni, imajo dolgo klop, igrajo zelo organizirano. V tretji krog so se prebili, ker jih v prejšnjem tudi ob zaostanku ni pograbila panika."

V štajerskem taboru je po uspešnem začetku sezone dobro ozračje, opogumlja pa jih tudi pozitiven izkupiček z dozdajšnjih tekem s škotskimi tekmeci, saj so pred leti že izločili Hibernian, Rangerse in Celtic.
Evropska liga, 3. predkrog

Prva tekma, četrtek ob 20.45:
ABERDEEN (ŠKO) - MARIBOR

Sodnik: Tore Hansen (NOR)
Povratna tekma bo 4. avgusta.

Bohar in Milanič pred tekmo z Aberdeenom